Negresa cu gem este o rețetă de prăjitură delicioasă, ideală pentru persoanele care adoră aroma intensă de ciocolată și rom, în compoziția căreia intră și gemul preferat.
Negresa cu gem este gata în circa 60 de minute și este simplu de preparat. Puteți folosi gem de orice aromă doriți.
Ingrediente pentru negresă cu gem:
- 450 g făină
- 250 ml lapte
- 2 ouă
- 150 ml ulei
- 250 g zahăr granulat
- 3 linguri de cacao
- 1 linguriță praf de copt
- un borcan mic cu gem
- o fiolă de esență de rom
- zeamă de lămâie
- un praf de sare
Ingrediente pentru glazură:
- 3 linguri de zahăr
- 3 linguri de margarină
- 3 linguri de cacao
- 3 linguri de apă
Mod de preparare pentru negresă cu gem:
- Încingeți cuptorul la 180ºC.
- Amestecați ouăle cu sarea și zahărul, apoi turnați treptat laptele, adăugați uleiul, praful de copt stins în zeamă de lămâie, cacaua, esența de rom, gemul și făina; amestecați totul până când se omogenizează bine.
- Ungeți o tavă cu margarină, o tapetați cu puțină făină sau cu o hârtie pentru copt și puneți în ea compoziția rezultată, apoi introduceți tava la cuptor pentru 40 de minute.
- Preparați glazura: amestecați trei linguri de zahăr cu trei linguri de margarină, trei linguri de cacao și trei linguri de apă, după care le puneți la fiert pentru aproximativ cinci minute.
- După ce ați scos prăjitura din cuptor, turnați deasupra ei glazura și, după ce s-a răcorit, o porționați…
Poftă bună!