Home RETETE Piept de curcan umplut cu seminte de pin si mirodenii

Piept de curcan umplut cu seminte de pin si mirodenii

autor Elena Yvette
44 vizualizari
loading...

Pieptul de curcan umplut cu seminte de pin si mirodenii se poate servi cu sos alb, lamaie si verdeata putand reprezenta felul principal al mesei de Craciun sau o simpla cina mai satioasa cand iti doresti sa iti surprinzi apropiatii.

Piept de curcan umplut cu seminte de pin si mirodenii

Pieptul de curcan umplut cu seminte de pin si mirodenii imbina gustul aromat al carnii de curcan cu mirodenii mai inedite precum seminele de pin.

Ingrediente:

  • 20 de fasii de pancetta
  • 3 kilograme piept de curcan
  • unt.

Ingrediente pentru umplutura:

  • 140 grame pacentta
  • 100 grame firimituri de paine alba
  • 25 grame unt
  • 25 grame salvie
  • 40 grame patrunjel
  • 4 catei de usturoi
  • 2 cepe mari
  • ulei de masline
  • 1 ou

Ingrediente pentru sos:

  • 300 ml vin alb
  • 300 ml supa de pui
  • 142 grame smantana
  • patrunjel

Mod de preparare:

Pieptul de curcan umplut cu seminte de pin si mirodenii se prepara intr-un timp mai indelungat, insa rezultatul va fi unul de exceptie.

Pentru a prepara umplutura se vor incalzi untul si se va cali ceapa pana prinde culoare, cam zece minute. In tigaie se vor adauga pancetta care se va cali cam cinci minute, semintele de pin, usturoiul, salvia si zeama de lamaie care se vor cali un minut. Compozitia obtinuta se va amesteca cu ceapa calita si firimiturile, oul, sarea si piperul.

Se va asezona pieptul de curcan si se va desface ca sa aiba aspectul unei foi pentru a putea fi batut cu sucitorul. Se va aseza pieptul de curcan peste pancetta si se va adauga umplutra, rulandu-se ulterior.

Rulada de piept de curcan se va coace 30 de minute pe kilogram, invelit in folie si inca  zece minute fara folie.

Pentru a obtine sosul se vor amesteca vinul, zeama de la rulada, supa, smantana si se va da in clocot pana se va obtine un sos gros.

Pofta buna!

loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

error: Alert: Content is protected !!