Prajitura cremoasa cu inghetata, bezele si fructe de padure

Prajitura cremoasa cu inghetata, bezele si fructe de padure este un desert ideal pentru zilele calduroase, potrivindu-se oricarei petreceri organizate in aer liber sau oricarui picnic, atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari.

https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/10/Prajitura-cremoasa-cu-inghetata-bezele-si-fructe-de-padure.jpg

Prajitura cremoasa cu inghetata, bezele si fructe de padure este un desert ideal pentru zilele calduroase, potrivindu-se oricarei petreceri organizate in aer liber sau oricarui picnic, atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari.

Prajitura cremoasa cu inghetata, bezele si fructe de padure

Prajitura cremoasa cu inghetata, bezele si fructe de padure se prepara repede si este o reteta de desert inspirata din reteta inghetatei persane a lui Chef Ramsay.

Ingrediente pentru prajitura cremoasa cu inghetata, bezele si fructe de padure:

  • 500 ml lapte gras
  • 500 ml smantana lichida
  • 130 grame zahar tos
  • 10 galbenusuri
  • esenta de vanilie
  • 6 bezele
  • 300 grame fructe de padure

Mod de preparare pentru prajitura cremoasa cu inghetata, bezele si fructe de padure:

  • Prajitura cremoasa cu inghetata, bezele si fructe de padure se prepara repede, rezulatul fiind unul savuros si racoros, plin de aroma si culoare. Laptele si smantana se vor incalzi pana vor incepe sa fiarba, dupa care se va lua de pe foc si se va adauga vanilia.
  • In acest timp, se vor bate zaharul si galbenusurile de ou pana se albesc, dupa care vom turna peste spuma de ou obtinuta amestecul de smantana si lapte vanilat si lasam crema sa se raceasca la congelator.
  • Atentie, trebuie sa fie o crema foarte groasa , pe baza celor menționate de pastrieslikeapro.com. Va sta la congelator cam trei ore, amestecandu-se continutul la fiecare ora.
  • Cand amestecam ultima data crema data la congelator, se vor adauga bezelele sfaramate si fructele de padure date prin zahar fin.
  • Se va da din nou la congelator pret de patru ore…

Pofta buna!

Citește și: Carne de pui Maryland la cuptor

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Nitu Alina

Alina Nițu este redactor și manager al site-ului yve.ro, absolventă a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. Cu o vastă experiență în jurnalismul online, Alina coordonează activitatea editorială a site-ului și contribuie activ la crearea de conținut de calitate. Este specializată în categoriile horoscop, știri mondene, relații și rețete culinare, oferind cititorilor informații bine documentate și actualizate. Prin dedicarea și profesionalismul său, Alina contribuie la succesul platformei yve.ro, asigurându-se că fiecare articol respectă cele mai înalte standarde de informare.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *