HomeRETETEDulceata Dulceata de visine in stil traditional

Dulceata de visine in stil traditional

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 916 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/07/Dulceata-de-visine.jpg

Dulceata de visine in stil traditional are un aspect caramelizat si un gust dulce-acrisor nemaipomenit, completate de o culoare minunata.

Dulceata de visine

Dulceata de visine in stil traditional este usor de facut si reprezinta un deliciu pentru majoritatea persoanelor, mai ales ca poate fi consumata nu doar simpla, ci si asociata cu o multitudine de prajituri, clatite sau alte preparate pentru desert. Va prezentam cum puteti prepara o cantitate pentru 3 borcane.

Ingrediente pentru dulceata de visine in stil traditional:

  • 1 kg de visine proaspete (fara samburi)
  • 1 kg zahar granulat

Mod de preparare pentru dulceata de visine in stil traditional:

  • Alegeti visine sanatoase, pe care le spalati si carora le inlaturati coditele si samburii.
  • Le asezati intr-un vas si turnati zaharul peste ele, apoi il lasati deoparte pentru cateva ore sau chiar peste noapte, ca sa isi lase zeama.
  • Puneti intr-o cratita 3 – 5 polonice din amestecul de visine cu zahar (in functie de cat de mare este diametrul cratitei) si lasati sa fiarba la foc mare pana cand incepe sa clocoteasca, apoi reduceti putin flacara. Dulceata trebuie sa fiarba intens timp de 10 minute, sa faca spuma, pe care o inlaturati cu o lingurita si din cand in cand amestecati visinele.
  • Testati sa vedeti daca s-a legat dulceata: luati putin cu o lingurita si picurati – daca curge subtire, inseamna ca nu s-a legat, dar daca picura gros, iar picatura este densa, bine formata, de o culoare intensa, atunci este momentul sa dati la o parte cratita de pe foc. In cazul in care nu este legata dulceata, o mai lasati pe foc timp de 2 minute, dupa care testati din nou.
  • Lasati dulceata in cratita pentru 2 – 3 minute, sa se linisteasca si sa se mai adune spuma, iar daca se mai strange, o inlaturati.
  • Turnati dulceata fierbinte in borcane pe care le capsati si le lasati apoi sa se raceasca.
  • Repetati procedeul pentru restul de visine ramase, iar daca doriti sa preparati o cantitate mai mare, este necesar sa adaptati proportiile conform retetei.

Pofta buna!

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed