Home RETETEDulceata Dulceata fina de piersici si pepene galben

Dulceata fina de piersici si pepene galben

autor Elena Yvette
586 vizualizari

Dulceata fina de piersici si pepene galben este o delicatesa pe care o puteti pregati cu usurinta si care rezista conservata pana la un an.

Dulceata fina de piersici si pepene galben

Dulceata fina de piersici si pepene galben are un gust ce reprezinta imbinarea perfecta dintre cele doua arome. Puteti consuma aceasta dulceata atat simpla, cat si cu biscuiti, pe paine sau ca umplutura ori decor pentru o multime de prajituri si preparate dulci. Va prezentam cum puteti prepara o cantitate pentru sase borcane a cate 250 ml fiecare.

Ingrediente pentru dulceata fina de piersici si pepene galben:

  • 4 cani de pepene galben taiat cubulete
  • 4 cani de piersici taiate cubulete
  • 6 cani de zahar
  • ¼ cana de zeama de lamaie proaspata
  • 1 lingura de coaja de lamaie data prin razatoare

Mod de preparare pentru dulceata fina de piersici si pepene galben:

  • Curatati pepenele galben de coaja si de seminte, apoi il taiati cubulete.
  • Intr-o oala, adaugati bucatile de pepene galben si pe cele de piersici, zaharul, coaja si zeama de lamaie, pe care le dati in clocot, apoi reduceti flacara si in timp ce fierb pentru inca circa 30 de minute, amestecati frecvent compozitia pana cand se dizolva complet bucatile si obtineti o pasta legata.
  • Separat, fierbeti niste apa si asezati borcanele in ea pentru cinci minute, sa se sterilizeze, apoi le scoateti cu grija pe un prosop de bucatarie.
  • Turnati dulceata in borcane, lasand un spatiu de sase mm spre capac. Infiletati bine borcanele, dupa care le asezati din nou in apa si le lasati sa fiarba la foc mic pentru inca zece minute…
  • Scoateti borcanele pe un prosop de bucatarie si le lasati sa se raceasca in totalitate, apoi le depozitati in camara si dupa ce ati deschis capacul, in frigider. Acest tip de dulceata se poate mentine timp de pana la un an.

Pofta buna!

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies