Dulceata traditionala de zmeura

Share

Dulceata traditionala de zmeura are o aroma parfumata si o textura placuta, de aceea nu trebuie sa lipseasca din camara noastra.

Dulceata traditionala de zmeura

Dulceata traditionala de zmeura se prepara usor si se consuma ca atare sau impreuna cu diverse prajituri, tarte, clatite si alte preparate dulci. In functie de cantitatea de zmeura dorita, se ajusteaza si gramajul zaharului, respectand intocmai proportia de mai jos. Va prezentam reteta clasica ce presupune un gramaj standard.

Ingrediente pentru dulceata traditionala de zmeura:

  • 1 kg de zmeura proaspata
  • 800 g de zahar granulat

Mod de preparare pentru dulceata traditionala de zmeura:

  • Alegeti si puneti zmeura intr-un bol, spalati-o bine sub jet de apa rece, apoi curatati fiecare fruct pentru a inlatura coditele, daca este cazul.
  • Asezati fructele de zmeura intr-o oala mare cu apa si lasati-le sa fiarba cateva minute la foc potrivit, pana se inmoaie.
  • Dupa ce s-au inmuiat, se trec zdrobesc prin sita.
  • Se pun din nou in cratita si se fierb, dar de data aceasta pana la ingrosare, apoi se adauga zaharul si se fierb laolalta.
  • Cand dulceata obtinuta este inca fierbinte, se pune in borcane, pentru a face vid.

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news