Sosul alb cu branza reprezinta un sos ideal pentru paste, iar cu cat branza este cu gust mai puternic, cu atat rezultatul va fi mai delicios.
Sosul alb cu branza este o reteta perfecta pentru orice gustare pe care o doresti gustoasa si foarte aromata.
Ingrediente pentru sos alb cu branza:
- 25 grame unt
- 25 grame faina
- 300 ml lapte
- sare
- piper
- 50 grame branza rasa Cheddar
Mod de preparare pentru sos alb cu branza:
- Sosul alb cu branza reprezinta un sos care se prepara repede si usor, dar care schimba gustul mancarii cat ai clipi. Se va topi untul peste care se va adauga faina si se va praji putin amestecand incontinuu, pana se va dezlipi de pe marginea tigaii.
- Se va adauga treptat laptele si se va amesteca foarte bine, spre a elimina cocoloasele. Dupa incorporarea laptelui se va folosi doar telul.
- Se va da in clocot batandu-se incontinuu, pana cand sosul devine omogen si legat.
- Se va fierbe la foc mic cam doua minute…
- Se va condimenta dupa gust cu sare si piper.
Pofta buna!
Citește și: Sos de coriandru și ardei iute