HomeRelatiiDRAGOSTE Asexualitatea – o nouă orientare sexuală și un nou stil de viață

Asexualitatea – o nouă orientare sexuală și un nou stil de viață

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 900 views
Asexualitatea-o-nouă-orientare-sexuala-și-un-nou-stil-de-viață in DRAGOSTE

În ziua de azi, sexul încă mai este un subiect tabu, însă nu la fel ca în trecut. Încet, încet, se dezvoltă o nouă minoritate sexuală, și anume asexualii, care nu sunt interesați de sex, deși nu l-au practicat niciodată.

Asexualitatea - o nouă orientare sexuala și un nou stil de viață

Cu toate ca pare greu de crezut că unele persoane nu sunt interesate de sex, acestea chiar există și s-a crezut ca au probleme psihice sau hormonale. În cele din urmă, asexualitatea a fost acceptată ca orientare sexuală.

Ce este asexualitatea:

Cum unii oameni sunt heterosexuali sau homosexuali, sunt și alții care se consideră asexuali, care nu sunt interesați de niciun partener de sex opus sau același sex. Aceștia se simt atrași de persoane doar emoțional, însă uneori se întâmplă ca un heterosexual să aibă o relație cu un asexual, fapt care face relația foarte dificilă și duce foarte rar la sex, însă doar de dragul partenerului. Cu toate acestea, există și asexuali aromantinci, care nici măcar nu se simt atrași de alte persoane pe niciun plan si nu isi doresc nici să fie atinși de alții…

Comunitați online

Homosexualitatea a fost atent studiată de către oamenii de știință, însă asexualitatea este un domeniu încă în curs de studiere de către cercetători, pentru că nu a existat o comunitate a acestora, această orientare fiind considerată nouă și foarte rară. Cu ajutorul internetului, aceștia au început să formeze grupuri online prin care se pot cunoaște și pot face schimburi de idei.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed