HomeRelatiiDRAGOSTE Cum sa evitati certurile in concediu

Cum sa evitati certurile in concediu

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 916 views
Cum-sa-evitati-certurile-in-concediu in DRAGOSTE

Calea pana la concediul de vara este deseori lunga si intensa. Lista cu potentialele lucruri care va ingrijoreaza pare nesfarsita: bani, bilete, pasapoarte, bagaje, discutii legate de copii, iar acesta trebuia sa fie timpul pe care sa il petreceti frumos impreuna!

Cum sa evitati certurile in concediu

Perioada concediului poate duce la o crestere a stresului si o inmultire a certurilor in familii, care mai apoi cauta consiliere in privinta relatiilor pentru a pune lucrurile in ordine, cand revin la rutina.

De fapt, studiile recente au aratat ca 2/3 dintre cupluri ajung sa se certe in concediu, dintre care unul din patru au neintelegeri pana la ziua a treia. Dar cifrele nu sunt deloc surprinzatoare. Familiile muncesc din greu peste an pana cand vin sarbatorile sau concediul, iar timpul acela recreativ este pretios. Fiind deja epuizati si posibil irascibili, nu este de mirare ca pana si micile reactii pot duce la conflicte imediat ce iesim din birou. Grijile legate de bani ne pot face pe unii dintre noi sa ne certam in legatura cu concediul (buget, locatie, necesitate), inainte ca macar sa plecam. Iar putinii norocosi care reusesc sa plece, deseori nu pot rezista sa lase deoparte munca, din teama de a nu ramane in urma. Stand cu telefoanele pe plaja, primesc apeluri de la serviciu in loc sa stea la soare, iar aceste lucruri cauzeaza deseori neplaceri partenerilor care simt ca pentru jumatatea lor este prioritara slujba, chiar si in concediu. Dar sa nu lasati frustrarile de acasa si va strice timpul petrecut impreuna undeva departe! Iata un clasament cu sfaturi care va vor ajuta sa profitati cat mai mult de concediul de vara:

1. Amintiti-va ca problemele cu care va confruntati in vacanta sunt in mare parte aceleasi cu care aveti de-a face si acasa. Asteptati-va sa se adune si sa nu cada accentul doar pe una.

2. Incercati sa amanati certurile. Daca o conversatie incepe sa devina aprinsa, incercati sa spuneti ceva de genul: ,,Daca vom continua aceasta discutie, se va transforma in cearta. Sa nu ne stricam ziua cat suntem in vacanta. Vrei sa o lasam balta si sa o reluam acasa?” Foarte putine suporta amanari cu adevarat, caci de cele mai multe ori nu va va pasa sa le revizuiti mai tarziu.

3. Decideti cand sa va deconectati. Este nedrept ca partenerul sau partenera sa isi verifice e-mailurile in mod constant atunci cand se presupunea ca trebuia sa petreceti momente importante impreuna. Inchideti-va telefoanele, iar daca trebuie neaparat sa verificati treburile la serviciu, faceti-va un program de o ora dimineata sau seara in care sa va concentrati pe ele, astfel inca sa nu va afecteze restul timpului petrecut impreuna…

4. Fa-ti timp si pentru propria persoana. Daca duceti o viata ocupata acasa si acest lucru inseamna ca nu sunteti obisnuiti sa petreceti prea mult timp impreuna, petreceti ceva timp si pe cont propriu, ca sa va puteti ocupa de interesele personale. O repriza de inotat dimineata sau o hoinareala dupa amiaza prin magazinele locale va pot oferi spatiul de care aveti nevoie.

Save

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed