HomeRelatiiDRAGOSTE Bărbații și femeia ideală

Bărbații și femeia ideală

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,3K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2012/10/Bărbații-și-femeia-ideală.jpg

Păr blond, ochi albaştri, o expresie visătoare… imaginea femeii angelice nu se mai află de multă vreme în topul preferinţelor bărbaţilor. Atributele fizice nu ajung pentru a defini portretul unei femei „ideale”. În acest articol, abordăm un subiect delicat: bărbații și femeia ideală.

Bărbații și femeia ideală

Conform studiilor, tot mai mulţi bărbaţi spun deschis că ceea ce îi seduce la o femeie este „prezenţa” ei, personalitatea care o distinge: inteligenţă, umor, determinare, opinie, independență. În mod bizar, în locul femeilor supuse le sunt preferate cele care ştiu să ia o decizie, ieşind singure din încurcături, femeile care ştiu ce vor şi care au independenţă materială. Tratând o temă precum „Bărbații și femeia ideală”, descoperim care sunt factorii care îi determină pe bărbați să constate că și-au găsit „aleasa”.

Viaţa e tot mai grea şi familia are nevoie de mai multe surse financiare. Asta nu înseamnă că bărbaţii vor să renunţe la calităţile de gospodine ale soţiilor lor. Oricât de grea să le fie munca de la birou, întreprindere, fabrică – acasă, ele trebuie să strălucească la gătit, spălat, curăţat. Nedrept, dar real.

Statisticile occidentale privind bărbații și femeia ideală dovedesc că mariajele în care femeile îşi arogă o prea mare independenţă „şchioapătă”, îşi pierd „roţile căruţei” pe drum. Dacă vreţi să purtaţi veşmintele femeii ideale visate de bărbaţii de azi, asumaţi-vă mai departe cu stoicism îndatoririle gospodărești, apelând la o cât mai bună organizare a timpului. Bineînțeles, exigențele lor nu vă scutesc nici de împlinirea maternităţii: o femeie ideală este totodată o mamă ideală, devotată copiilor şi căminului. Și dacă veţi avea răbdarea și darul de a lăsa o uşă deschisă şi pentru problemele soţului dvs., ascultându-l cu răbdare şi cu atenţie, ajutându-l cu un sfat potrivit, în ochii lui veţi atinge adevărata perfecțiune.

Partea mai neplăcută a lucrurilor constă în faptul că femeile ideale au dreptul să pună condiții. Condiții care nu pot fi îndeplinite de fiecare bărbat. Din pricina asta, realitatea ia o turnură ciudată: femeia ideală rămâne adesea o simplă metaforă, bărbaţii preferând să-şi ia soţii la îndemână, aflate pe aceeași treaptă de perfecţiune cu ei: potrivit de frumoase, potrivit de personale şi de spirituale, dar sigur bune mame şi gospodine…

Aceiași americani, care nu obosesc să facă statistici, arată că familiile structurate pe valori morale sunt mult mai durabile decât cele ale vedetelor din lumea filmului, muzicii şi sportului. Frumusețea e trecătoare, dar morala, nu.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed