HomeRelatiiDRAGOSTE Cum e corect sa se petreacă o despărțire?

Cum e corect sa se petreacă o despărțire?

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,2K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2012/10/Cum-e-corect-sa-se-petreacă-o-despărțire.jpg

Cum e corect sa se petreacă o despărțire? Spui, pur şi simplu, „Te părăsesc!”, printr-o decizie luată de unul singur, sau trebuie să ne punem partenerul în cunoştință de cauză, încă de la primele semne că relația șchiopătează?

De la primele semne, cu siguranţă nu. Dar nici să-ţi pui partenerul în faţa unui fapt împlinit. În clipa când despărţirea devine o problemă serioasă, trebuie să-i dăm partenerului şansa corectă de a se acomoda într-un fel sau altul cu noua realitate, pentru ca evenimentele să nu-l surprindă ca un fulger căzut din cer senin. Sunt lovituri dureroase, mai ales într-o relaţie cu parcurs aparent normal. Pot apărea traume grave.

Din nefericire, bărbații minimalizează adesea problemele cuplului, chiar atunci când femeia încearcă să le aducă în discuție. Iar apoi pretind că despărțirea s-a produs subit.

Adevărat. Bărbaţii au tendinţa de a ignora, atât timp cât se poate, semnalele transmise de parteneră. Totodată, multe femei sunt intimidate de ideea unei veritabile confruntări. Si adună în ele nemulţumiri peste nemulţumiri, până când într-o bună zi pun piciorul în prag şi iau hotărârea: „S-a terminat”.

Mult mai bine ar fi să-şi clarifice insatisfacțiile şi să avertizeze din vreme: „Dacă lucrurile merg aşa în continuare, ne despărţim”. Deseori, bărbaţii au nevoie de un asemenea șoc, pentru a deveni conștienți de gravitatea situaţiei…

Iar din acel moment sunt dispuşi să-şi modifice atitudinea şi să pună umărul la salvarea relaţiei. Fireşte, procedeul nu trebuie transformat în rutină: dacă nici după un semnal atât de energic relaţia nu cunoaşte o îmbunătăţire durabilă, despărţirea ar putea fi totuşi pasul indicat.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed