HomeRelatiiDRAGOSTE Cum este percepută iubirea de corpul tău

Cum este percepută iubirea de corpul tău

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,6K views
Cum-este-percepută-iubirea-de-corpul-tău in DRAGOSTE

Toată lumea știe că iubirea ne face să ne simțim foarte bine, dar știați că în spatele acestei informații există adevărate studii și cercetări? În continuare, vă vom prezenta câteva dintre efectele uimitoare pe care le are iubirea asupra corpului și a minții noastre, toate fiind dovedite științific.

Cum-este-percepută-iubirea-de-corpul-tău

Iubirea este o adevărată forță a naturii

Știm cu toții cât de bine ne fac îmbrățișările, însă știați că studiile arată că acestea produc o reacție chimică în creier, care creează sentimentul de calm și de eliberare în timpul unei îmbrățișări? Mai mult decât atât, printr-o îmbrățișare poți scăpa în zece secunde de o durere de cap. V-ați putea imagina că doar uitându-vă la o fotografie cu persoana iubită, durerile de cap moderate sunt reduse cu 40%, iar cele severe, cu 15%? Creierul nostru face durerea mai suportabilă în astfel de momente, acționând ca un analgezic.

De asemenea, oamenii de știință au demonstrat și faptul că stimularea sexuală, mai ales cea finalizată cu orgasm, are o putere excelentă în diminuarea durerilor. Acest procedeu este cel mai eficient atunci când este vorba despre dureri de spate, artrită sau crampe.

Dragostea are grijă de inima ta

Studiile arată că sentimentul iubirii reduce ritmul cardiac. Acest lucru este eficient datorită scăderii riscului bolilor de inimă, pentru un timp îndelungat. În plus, ocitocina – cunoscută și sub numele de hormonul iubirii, este considerată una dintre cele mai uimitoare molecule din lume – diminuează stresul, scade tensiunea arterială, scade anxietatea, vă crește încrederea în sine și ajută la combaterea depresiei. În concluzie, afirmațiile care fac o legătură directă între inimă și iubire nu sunt doar aberații, ci lucruri dovedite științific.

Dragostea ajută corpul să lupte împotriva bolilor

Activitatea sexuală ajută la creșterea producției de endorfine, aceste molecule sporind imunitatea. De asemenea, persoanele cu afecțiuni fizice care se simt iubite răspund mai bine la tratament și sunt mult mai motivate să lupte împotriva bolilor. Starea de singurătate va afecta întotdeauna chiar și cea mai minoră afecțiune de natură fizică sau psihică.

Dragostea tratează insomnia

Hormonii dragostei (ocitocina și endorfinele) stopează eliberarea de cortizol, acesta fiind hormonul responsabil de stres. De asemenea, atunci când faceți dragoste sunteți mult mai feriți de insomnii, fiind dovedit științific faptul că după această acțiune vă puteți odihni mult mai bine. Este observabil faptul că oamenii fericiți și împliniți pe plan sentimental au un somn mult mai liniștit și se trezesc mult mai odihniți.

Dragostea diminuează probabilitatea dependenței de droguri și reduce simptomele sevrajului

Opiaceele, cocaina, nicotina și alcoolul creează dependență deoarece afectează nivelul de dopamină din organism. Dopamina este hormonul responsabil pentru generarea plăcerilor și experiențelor euforice. Datorită dragostei se îmbunătățește și eliberarea de testosteron și ocitocină, acestea reușind să combată dependențele. Cu alte cuvinte, atunci când ai parte de iubire, aceste sentimente de plăcere sunt generate fără ajutorul substanțelor care creează dependență. Atunci când iubești, dragostea îți este de ajuns. Nu mai ai nevoie de nicio substanță pentru a te simți cu adevărat fericit.

Dragoste = Longevitate 

Studiile arată că oamenii aflați într-o relație serioasă se simt mult mai bine și au parte de un stil de viață mult mai sănătos. Este dovedit științific și faptul că cei care sunt căsătoriți au șanse reale să trăiască mai mult. Puteți observa cu ochiul liber energia de care dau dovadă cuplurile în vârstă. Acest lucru este datorat faptului că sentimentele dintre ei sunt mult mai puternice decât semnele vârstei înaintate.

Dragostea este terapie

În general, oamenii apelează la terapii și consilieri psihologice pentru foarte multe motive însă cel mai frecvent dintre acestea este asociat cu nevoia de ascultare și înțelegere. Dintre toți specialiștii din lume, cea mai capabilă persoană în astfel de terapii este, cu siguranță, partenerul de viață. Nu există nimeni care să te poată asculta și înțelege așa cum o face persoana care te cunoaște cel mai bine…

Dragostea pe care o purtăm partenerului nu ne aduce doar nouă beneficii, ci și acestuia. Alegând să iubim, alegem să îl „salvăm” pe cel de lângă noi, acesta, la rândul lui, făcând același lucru pentru noi. Cunoscutul psiholog Robert Sternberg afirmă faptul că „fără a demonstra ceea ce simți, chiar și cea mai mare iubire poate muri”. Acest lucru sugerează faptul că trebuie să ne deschidem în permanență inima și să oferim, întotdeauna, mult mai mult decât primim.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed