HomeRelatiiDRAGOSTE Cum sa cladesti increderea in cadrul relatiei

Cum sa cladesti increderea in cadrul relatiei

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,2K views
Cum sa cladesti increderea in cadrul relatiei

Toate relatiile se bazeaza pe incredere, dar exista si cupluri in care partenerii petrec mult timp separat si care trebuie sa faca eforturi pentru a capata incredere unul in celalalt.

Cum sa cladesti increderea in cadrul relatiei

Increderea mentine cuplurile unite, in mod special cand apar provocari. Fara aceasta, cuplurile nu ar putea face fata vicisitudinilor vietii pe care o construiesc impreuna: criza va fi mai mare, nu vor mai fi intimi in niciun mod si vor avea indoieli unul asupra celuilalt, ceea ce va slabi relatia. Cuplurile care se bazeza pe incredere reciproca au siguranta si partenerii se simt probabil apropiati.

Gasiti mai jos niste moduri in care cuplurile distante isi pot cladi increderea in cadrul relatiei.

1. Fii sincer

Chiar si minciunile „nevinovate” (ca de exemplu a spune ca muncesti pana tarziu in timp ce iesi cu prietenii) sunt o idee proasta. Daca te prinde partenera, se va intreba ce alte minciuni mai ascunzi. Asadar, fii deschis si onest.

2. Fii demn de nadejde

Incearca sa te tii de promisiuni, fie ca sunt mari sau mici. Daca uiti sau nu te tii de cuvant cand aveati ceva stabilit, atunci recunoaste acest fapt in mod deschis. Nu astepta sa te intrebe partenera daca ai facut ceva, sperand in secret sa uite.

3. Stabileste limite

Suspiciunea si gelozia sunt emotii distructive si duc la o relatie nefericita pentru ambii parteneri. Gelozia incepe sa isi arate ghearele atunci cand partenerii nu stabilesc limite cu privire la cei din afara relatiei lor. Deci, daca petreci ceva timp cu o colega de munca sau cu o fosta iubita, iar acest lucru o face pe partenera ta sa fie nervoasa, incearca sa iti dai seama de ce si sa ajungeti la un compromis. Asigura-ti partenera ca ea este prioritatea.

4. Credeti unul in celalalt

Daca partenera nu iti da un motiv adevarat de neincredere sau ca sa te indoiesti de sinceritatea ei, ar trebui sa ii arati incredere. Acest lucru inseamna sa nu o acuzi de infidelitate sau ca te minte, pana cand nu ai o dovada solida, altfel vei provoca o atmosfera plina de neincredere si certuri. O poate face pe partenera ta sa se indoiasca de sinceritatea ta, de asemenea, daca este nevinovata.

5. Ai incredere in tine si in instinctele tale

Iti doresti sa ai o relatie cu partenera ta, deci, din fericire, instinctele ti-au spus ca ea este demna de dragostea si increderea ta. Daca ai incredere in tine insuti, atunci ar trebui sa stii ca ai facut alegerea potrivita, iar aceasta este o baza solida pentru a cladi increderea…

6. Nu iti invinui partenera pentru experientele anterioare

Nu-ti pune partenera sa plateasca pentru ceea ce s-a intamplat cu o fosta iubita. Incearca sa iti amintesti ca partenera ta are individualitate si a ales deja sa fie cu tine. Ar trebui sa o judeci referitor la problemele actuale, nu la cele din trecut, cand nu erati impreuna.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed