HomeRelatiiDRAGOSTE O relatie buna iti face bine la sanatate, spun specialistii…

O relatie buna iti face bine la sanatate, spun specialistii…

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,1K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/10/O-relatie-buna-iti-face-bine-la-sanatate-spun-specialistii.jpg

Multe persoane considera casatoria ca fiind benefica sanatatii, iar cercetarile recente vin sa confirme aceste aspecte.

O relatie buna iti face bine la sanatate, spun specialistii

Persoanele divortate/vaduve sunt mai triste ca acelea care nu s-au casatorit niciodata.
Pe scurt, nu casatoria in sine este cheia spre o sanatate mai buna, ci sanatatea relatiei o imbunatateste. Acest articol explica rezultatele cercetarilor, care arata ca o casnicie (sau doar o relatie) buna ii poate face pe parteneri sa fie mai sanatosi, iar o relatie nesatisfacatoare nu aduce beneficii ale sanatatii. De fapt, cercetarile actuale sugereaza ca un mariaj stresant poate dauna atat de grav inimii, precum dauneaza tigarile fumatorilor.

Mai mult, in timp ce oamenii care nu au fost niciodata casatoriti prezinta o sanatate subrezita spre batranete fata de cei care au avut casnicii fericite, cei care au divortat sau au ajuns vaduvi (desi s-au recasatorit, dupa caz), au deseori o sanatate si mai deteriorata fata de cei care nu au fost niciodata casatoriti.

Ranile se vindeca mult mai incet atunci cand partenerii se cearta

Iata cateva informatii introductive in acest subiect: specialistii au facut un experiment in care au testat rata vindecarii ranilor partenerilor din cupluri atunci cand acestia se certau si atunci cand nu existau probleme.

Experimentul se desfasura in doua faze: fiecare cuplu casatorit (dupa ce fusese examinat medical), a fost rugat sa vorbeasca timp de o jumatate de ora; pe de o parte, discutau subiecte alese special pentru a ii impulsiona sa se comporte impaciuitor, iar in alta zi, dupa ce au fost din nou examinati medical, li s-au dat subiecte de conversatie care sa le provoace conflicte si tensiune pe masura ce incercau sa le rezolve.

Pe toata durata experimentului, aveau atasate in piele pe antebrate niste dispozitive care monitorizau reactiile. Senzatia pe care o simteau era usoara, ca si cum i-ar fi ciupit ceva in locul respectiv. Cu toate acestea, participantii nu s-au inghesuit sa ia parte la experiment…

Specialistii au reusit sa stranga 42 de cupluri pentru acest studiu insa rezultatele au fost remarcabile. Dupa cele doua etape ale experimentului, s-a constatat ca, in medie, ranile se vindecau intr-o zi intreaga atunci cand cuplurile se intelegeau bine, pe cand atunci cand se certau, durata se prelugea cu doua zile.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed