Redescopera-te pe tine insati


596
loading...

Ai ajuns la un moment dat in viata in care sa te privesti pe tine insati si sa nu te recunosti? Simti ca te-ai pierdut, ca nu mai arati ca inainte, ca nu mai ai acelasi comportament sau ca nu mai faci lucrurile pe care le obisnuiai? Inca nu renunta la tine insati! Sunt o multime de motive din cauza carora oamenii isi pierd individualitatea, nu esti singura cand vine vorba despre acest subiect.

Redescopera-te pe tine insati

De fapt, majoritatea persoanelor simt ca s-au pierdut pe sine intr-un fel sau altul. In timp ce aceasta este o certitudine, un alt lucru cert este si faptul ca te poti redescoperi pe tine insati si sa regasesti persoana care erai si pe care simti ca ai pierdut-o.

Inainte de a te redescoperi, trebuie sa cercetezi si sa iei notite in ceea ce te priveste, ca sa redescoperi cu exactitate ce anume ai pierdut din propria persoana: felul in care aratai? Sau activitatile la care luai parte? Indiferent despre ce este vorba, trebuie sa identifici lucrul sau lucrurile respective. De indata ce ti-ai indeplinit acel scop, ar trebui dupa aceea sa te concentrezi asupra a ceea ce crezi ca ti-a cauzat pierderea partiala a identitatii. Cand a avut loc aceasta pierdere de sine? Dupa ce te-ai implicat intr-o relatie? Dupa ce te-ai casatorit? Poate dupa ce ai inceput sa lucrezi undeva? A afla momentul si cauza care te-au adus in aceasta situatie, joaca un rol principal in redescoperirea proprie.

Constientizand ca lipseste ceva si afland cauza, reprezinta cel mai mare pas, poate chiar cel mai important. Fara aceste lucruri, nu ai avea habar referitor la situatie! Este un lucru obisnuit ca oamenii sa isi inlocuiasca sentimentele pierderii de sine cu gandurile ca acele lucruri nu s-au intamplat, considerand ca ei, ca persoane, doar s-au schimbat. Analizeaza-te pe interior si asigura-te daca te-ai schimbat cu adevarat sau daca esti in negare. Simti ca este greu sa faci diferenta? Nu renunta!

Citește și:  Atracţia fizică dispare după patru ani?

Daca nu esti sigura asupra acestei situatii, nu renunta, ci reevalueaza. Fa cativa pasi inapoi, pana in locul in care poti spune cu exactitate ca a avut loc aceasta pierdere de sine. Cand ajungi in acel punct, intreaba-te daca aceasta pierdere te deranjeaza. Daca este ceva la care te gandesti deseori si iti doresti sa fii la fel ca inainte, dar nu gasesti calea, atunci ai cu siguranta nevoie sa te redescoperi. Daca simti ca obisnuiai sa faci aceasta insa acum este doar o versiune veche a ta, atunci esti bine si atunci ar trebui sa o lasi in urma si sa mergi mai departe, axandu-te pe prezent.

Daca iti doresti sa recuperezi o latura a ta pe care ai pierdut-o, cum o poti recupera? Probabil exista ocazii in care ai incercat sa faci acest lucru, dar nu te-ai tinut de treaba si ai ajuns sa renunti si sa te simti rau din aceasta cauza. Ceea ce trebuie sa faci, este sa evaluezi aceasta situatie si sa o asezi pe lista prioritatilor. Fa-ti o obisnuinta din a iti raporta zilnic tie insati activitatile pe care le desfasori, pentru a face un pas inainte in recastigarea aceastei parti. Tine-ti un jurnal in care sa iti notezi gandurile in fiecare zi, ceea ce planuiesti in legatura cu acest aspect, si cum decurge. Fii sigura ca iti notezi in fiecare zi cat de mult iti doresti sa iti recuperezi acea parte din tine. Vazand in mod constant acea notita, iti vei aminti scopul si te va impulsiona sa iti strangi puterea si increderea ce iti vor da avant ca sa regasesti ceea ce iti doresti, deoarece vei crede tot mai mult ca esti in stare si nimic nu te va impiedica.

Citește și:  Mesaje frumoase de dragoste

Adevarul este ca nu te-ai pierdut niciodata, doar ai neglijat o parte din tine care acum cere din nou sa i se acorde atentie. Scapa de scuze si infrunta lucrurile concrete din fata ta. Nu ar trebui sa te neglijezi pentru nimic si nimeni. Stii ca este nevoie de echilibru si organizare pentru a mentine celelalte lucruri din viata ta, precum relatiile, serviciul, amicitiile, familia si asa mai departe, deci, prin ce te deosebesti? Daca iti doresti sa fii in continuare persoana care ai fost intotdeauna, ca de altfel sa aduci noi lucruri minunate la fiinta ta cat si in jurul tau, asupra oamenilor cu care iti imparti o parte importanta din viata…

Daca iti organizezi timpul, vei vedea cum viata si felul tau de a te privi pe tine insati vor reintra in forma si in afara de a te derescoperi, vei afla si o parte puternica a fiintei tale ce iti va deschide mai multe oportunitati noi!

loading...