Speed dating: o noua forma de petire

Share

Cand iesi cu cineva in aceste vremuri, stii ca restrictiile impuse de timp pot avea un mare impact asupra vietii sociale. Multe emisiuni tv si orase au gasit solutia in acest sens: se numeste „speed dating”. Ce este aceasta? In acest articol vom vorbi despre cele mai frecvente intrebari ce se pot adresa la astfel de „intalniri in viteza”, la fel si despre raspunsurile adevcvate primite de la expertii nostri.

Speed dating: o noua forma de petire

Dragostea si casatoria au mers mereu mana in mana. Nuntile si divorturile se realizeaza rapid, asadar este ceva normal ca si intalnirile sa decurga tot in acelasi ritm alert. Patrundeti in lumea persoanelor care participa in pas grabit la speed dating, in care femeile singure au posibilitatea de a se intalni cu pana la zece potentiali parteneri pe seara. Cum este posibil, ne intrebati? Fiecare intalnire dureaza in medie sapte minute. Cu ce sunt diferite aceste tipuri de intalniri fata de unele obisnuite din baruri? Participantii au aceleasi obiective: sa-si intalneasca jumatatea.

Regulile jocului
Regulile speed dating-ului sunt destul de simple: un grup de persoane singure se aduna intr-o cafenea sau intr-un local asemanator. „Inarmate” cu un ecuson, un formular si personalitatea lor sclipitoare, cuplurile sunt asezate pe perechi pentru a isi incepe prima intalnire. Le este permis sa discute despre orice, cu exceptia carierelor si unde locuiesc. Dupa ce s-au scurs cele sapte minute din conversatie, suna un clopotel, iar barbatii se muta la urmatoarea partenera. Este ca o versiune a acelui joc in care dupa ce se termina muzica, barbatii trebuie sa ocupe rapid un loc pe scaun ca sa nu ramana pe dinafara, numai ca aici ei flirteaza cu femeile. Pe masura ce se schimba fiecare partener, femeile noteaza pe formular daca ar fi interesate sa se intalneasca din nou cu respectivii. Daca exista un interes comun, organizatorii le ofera numerele de telefon ale partenerilor din cuplul in cauza.

De unde a aparut speed dating-ul?
Speed dating-ul a fost inventat de Rabbi Yaacov Deyo in 1999 si este bazat pe o traditie evreiasca de intruniri ale insotitorilor pentru tinerii evrei care erau singuri. Initial s-a vrut a fi o metoda de a ii controla pe acestia pentru a nu se casatori cu cineva care apartinea altei religii insa miscarea speed dating-ului a inflorit atat in comunitatile evreiesti, cat si in altele din intreaga lume. Pentru multe femei singure care sunt satule de scenele din baruri sau de intalnirile pe nevazute, speed dating-ul este o alternativa amuzanta si de incredere.

Dar speed dating-ul functioneaza cu adevarat?
Aceasta forma de intalniri s-a dovedit a fi un real succes, aproximativ jumatate dintre toate participantele gasindu-si potentialul partener. In timp ce pentru unele femei notiunea de a face o conversatie scurta de zece ori pe seara este inconfortabila, sustinatorii speed dating-ului cred ca succesul acestui „aranjament neconventional” este oferit de ceva „conventional” si anume, chimia. Dar intrebarea care ramane este: sunt de ajuns sapte minute pentru a cunoaste insusirile cuiva? La urma urmei, daca ai fi fost la o intalnire traditionala, poate ca i-ai fi dat imediat cu piciorul acestui barbat pe care acum il gasesti ca fiind interesant, desi timpul este scurt. Te poti gandi ca ti-ai gasit partenerul ideal, dar daca ai fi avut mai mult timp – poate doar un singur minut in plus – ai fi descoperit ca acel barbat nu este atat de perfect precum ti se parea…

Indiferent de situatie, popularitatea speed dating-ului a crescut in pas rapid. Este o noua revolutie referitoare la relatii sau reprezinta doar un moft de sapte minute?


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente