Conopida murata in otet de mere

Share

Conopida murata in otet de mere este foarte gustoasa, usor crocanta si se serveste impreuna cu foarte multe feluri de mancare gatita.

Conopida murata in otet de mere

Conopida murata in otet de mere se poate consuma dupa circa 12 ore de cand a fost pusa la murat si rezista nedesfacuta in jur de sase luni. Dupa ce a fost desfacut borcanul, se poate consuma in decursul unei luni. Va prezentam cum puteti pregati o cantitate pentru un borcan mare de 950 ml.

Ingrediente pentru conopida murata in otet de mere:

  • 1 kg de conopida proaspata, sanatoasa
  • 1 cana otet de mere
  • 1 cana de apa
  • 2 linguri de sare de mare
  • 1 lamaie mica, proaspata
  • 4 catei mari de usturoi
  • ¼ lingura boabe de piper

Mod de preparare pentru conopida murata in otet de mere:

  • Spalati bine conopida si taiati floretele in bucatele.
  • Curatati si feliati lamaia si cateii de usturoi.
  • Intr-o cratita, amestecati otetul de mere, apa si sarea de mare, apoi dati in clocot.
  • Asezati doua felii de lamaie pe fundul borcanului,  dupa care puneti peste ele si feliile de usturoi si boabele de porumb; dati borcanul deoparte.
  • Cand combinatia de saramura a dat in clocot, adaugati bucatile de conopida si amestecati pana cand incepe din nou sa clocoteasca, apoi opriti focul si lasati deoparte cratita.
  • Folositi un cleste de bucatarie si luati bucatile de conopida, pe care le puneti in borcan.
  • Turnati saramura in borcane, sa se acopere conopida.
  • Asezati doua-trei felii de lamaie deasupra conopidei si strangeti bine capacul…
  • Lasati borcanul sa se racoreasca in intregime. Cand a ajuns la temperatura camerei, il depozitati in frigider sau intr-o camara racoroasa. Se mureaza in circa 12 ore.

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente