Aloe vera: reţete pentru păr

Share

Aloe vera este un produs natural minunat pentru părul dumneavoastră. Ajută la repararea şi restaurarea părului deteriorat şi, din moment ce este un astringent natural, ajută la îndepărtarea mizeriei şi a prafului. Ajută, de asemenea, la calmarea scalpului dacă suferiţi de mătreaţă sau piele uscată.

Aloe vera

Gelul de păr cu aloe vera ajută la menţinerea suviţelor de păr sănătoase şi frumoase. Folosiţi reţetele de mai jos pentru a vă face propriile produse de păr cu aloe vera.

Balsam cu aloe vera şi ulei de cocos

Minunatul balsam făcut acasă ajută la repararea daunelor cauzate de coafările calde. Uleiul de cocos este bogat  în acizi graşi, deci ajută la hidratare şi regenerare.

Ingrendiente

  1. Un sfert de ceaşcă aloe vera;
  2. Un sfert ce ceaşcă ulei de cocos.

Instrucţiuni

Amestecaţi cele două ingrendiente într-un vas de sticlă. puneţi produsul la microunde până se topeşte. Verificaţi din 30 în 30 de secunde. Folosiţi un procesor de alimente pentru a amesteca bine. Aplicaţi pe părul uscat şi aşteptaţi 15 minute înainte să clătiţi.

Spray cu aloe vera

Acest spray ajută la hidratarea părului pe timpul zilei şi îl împiedică să se increţească. Este important să folosiţi apă distilată, deoarece această reţetă nu are conservanţi. Gelul aloe vera extrage umezeala din aer pentru a menţine părul neted.

Ingrendiente

  1. Jumătate ceaşcă aloe vera;
  2. Jumătate ceaşcă apă distilată.

Instrucţiuni

Combinaţi cele două ingrendiente într-o sticlă cu pulverizator. Amestecaţi bine. Spray-aţi pe păr după nevoie, pentru a preveni părul uscat, încreţit.

Protecţie termică

Pentru a proteja părul de uscătorul de păr sau de placă folosiţi acest tratament înainte să uscaţi părul. Uleiul din seminţe de struguri nu se face uşor, aşa că nu înlocuiţi nimic din aceast reţetă.

Ingrendiente

  1. Jumătate ceaşcă aloe vera;
  2. Jumătate ceaşcă apă distilată;
  3. Două linguriţe de ulei din seminţe de struguri.

Instrucţiuni

Amestecaţi toate ingrendientele într-un bol, folosind un procesor de alimente sau un blender, dar nu e obligatoriu. Aplicaţi pe vârfuri chiar înainte să folosiţi placa sau uscătorul de păr…


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente