Redați strălucirea părului

Share

Consumaţi mult timp, bani şi efort pe părul dumneavoastră, doar ca să descoperiţi că e mat şi monoton? Problema ar putea fi toate acele vopsele, îndreptări, ondulări şi stilizări la care ati recurs. Pentru a preveni un păr mat, cel mai bine e să adoptaţi o abordare simplă, când vine vorba de culoarea naturală şi textură. Părul mat poate fi cauzat de folosirea intensivă a vopselelor sau decolorărilor. Părul devine fragil de la utilizarea uscătoarelor şi a plăcilor de părul împletit, iar cozile şi extensiile de păr duc la ruperea părului.

Redați strălucire părului

De asemenea, prea mult soare nu e bun. Supraexpunerea la razele soarelui estompează culoarea şi face părul fragil şi uscat, ducând la rupere şi vârfuri despicate. Şi, contrar a ce se spune, perierea de o sută de ori nu dă părului o strălucire sănătoasă, doar provoacă despicarea vârfurilor.

Eliminarea părului mat. Dacă părul dumneavoastră are nevoie de ajutor în departamentul strălucire, atunci veţi găsi tot ce aveţi nevoie la farmacii sau magazinele de produse cosmetice. Încercaţi urmatoarele sfaturi:

  • Curăţaţi părul. Utilizaţi un şampon de curăţare pentru a îndepărta reziduurile de şampon, balsam şi alte produse de păr acumulate în timp la rădăcină. Clătiţi cu atenţie, pentru a vă asigura că produsele vechi au fost eliminate.
  • Hidrataţi. Uneori, părul uscat este de vină. Dacă părul dumneavoastră arată şi se simte ca nişte paie, folosiţi un şampon hidratant şi balsam de fiecare data când vă spălaţi pe cap. Dacă vă faceţi griji că balsamul va trage părul în jos, aplicaţi doar de la mijloc în jos. Pentru păr vopsit sau decolorat e bine să folosiţi un balsam de profunzime o data pe săptămână.
  • Adăugaţi luciu. Părul care arată plictisitor şi şters poate fi înviorat cu un spray de luciu, ser sau cu pulverizare. Aceste produse conţin silicon şi fac părul catifelat şi strălucitor. Folosiţi cu moderaţie pentru a nu contrinui la acumularea de produse cosmetice la rădăcina părului.
  • Folosiţi periodic produse de îngrijire a părului. Produsele folosite la spălat sau coafat lasă părul fără strălucire în timp. Folosiţi prin alternanţă aceste produse cu cele preferate.
  • Uscaţi părul cu uscătorul la nivel mediu sau rece. Folosirea setării „fierbinte” poate deteriora părul.
  • Protejaţi părul de razele solare. Purtaţi o pălărie când mergeţi pe plajă sau la piscină. De asemenea, puteţi utiliza şi un spray protector pentru păr.
  • Folosiţi culori calde dacă vă vopsiţi sau şuviţaţi. Tonurile calde reflectă lumina, dând astfel strălucire părului.
  • Întrebaţi stilistul despre un tratament de păr pentru luciu. Acestea adaugă strălucire părului pentru câteva săptămâni, fără să îi schimbe culoarea…

În cele mai multe cazuri, utilizarea propice şi strategică a produselor de îngrijire a părului e tot ce trebuie pentru a transforma un păr mat într-unul viu, strălucitor.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news