HomeFRUMUSETECoafuri Tratează părul ars de soare

Tratează părul ars de soare

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,3K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/02/Tratează-părul-ars-de-soare.jpg

Razele soarelui vă taxează părul. Pentru a vă menţine aspectul strălucitor şi vibrant, protejaţi-l de expunerea la soare urmând următoarele sfaturi.

1.      Creaţi o defensivă. Fiţi la fel de vigilente cu protejarea părului de soare la fel cum sunteţi cu pielea şi vă veţi păstra pletele sănătoase. Acea pălărie cu boruri largi folosită pentru a vă proteja pielea de razele soarelui are acelaşi efect şi pentru păr.

Dacă părul dumneavoastră va fi expus la soare fortificaţi-l cu balsamuri fără clătire sau produse de coafură cu protecţie UV (protectorul UV se poate aduna în păr, aşa că ar trebui să îl înlocuiţi cu şamponul obişnuit cam o dată pe săptămână, pentru a îndepărta surplusul). Şi pentru a proteja pielea capului folosiţi o cremă cu protecţie solară SPF30 sau mai mare, pentru alte zone ale pielii unde pot ajunge razele.

 2.      Atenţie la atacurile surpriză. Nu doar expunerea la soare este grea pentru părul dumneavoastră. Sarea, clorul şi vântul pot, de asemenea, să vă usuce părul şi să vă distrugă aspectul.

 • Udaţi părul cu apă obişnuită înainte să intraţi în piscină. Aceasta va diminua absorbţia de clor.
 • Clătiţi părul cu apă călduţă după ce înotaţi în piscină sau apă sărată.
 • Purtaţi o pălărie sau ridicaţi-vă părul, pentru a evita deteriorările cauzate de vânt.
 • Nu folosiţi substituienţi precum sucul de lămâie, alcool sau peroxizi ca trucuri de accentuare a părului. Acestea usucă părul şi înrăutăţesc stricăciunile făcute deja de soare.

3.      Recăpătaţi-vă strălucirea. Dacă e prea târziu? Dacă părul dumneavoastră e uscat, fragil şi încreţit de la expunerea la soare, nu se poate vindeca, dar îl puteţi face să arate şi să se simtă mai bine. Iată ce puteţi încerca:

 • Folosiţi şampon de regenerare a părului o dată pe săptămână.
 • Alegeţi un balsam de zi cu zi care să conţină ulei de mentă, conceput pentru a netezi firele părului.
 • Folosiţi cu regularitate balsamuri intense, cel puţin săptămânal sau mai des dacă părul dumneavoastră are nevoie de mai multă condiţionare. Acoperiţi părul cu o bonetă pentru duş pentru tratamente de refacere intense; căldura capului va încălzi balsamul pentru a putea acţiona mai in profunzime. O alegere bună sunt balsamurile cu cheratină, proteine din germeni de grâu şi ulei de jojoba.
 • Încercaţi un tratament cu ulei fierbinte. Acestea se găsesc în farmacii sau magazine de cosmetice, sau puteţi face unul acasă din ulei de măsline, canola şi altele.
 • Aplicaţi zilnic balsam cu protecţie solară, fără clătire. Acesta va preveni alte daune provocate de razele solare. Asiguraţi-vă că aplicaţi şi pe vârfuri.
 • Lăsaţi părul să se usuce natural, pentru a evita deteriorările provocate de uscătoare de păr sau alte produse cosmetice.
 • Dacă vă vopsiţi, culoarea se va estompa de la expunera la soare, aşa că veţi avea nevoie de o retușare la finalul sezonului. Un luciu de păr va adăuga strălucire părului dumneavoastră în timp, fără să schimbe culoarea…

Pariaţi pe protecţie pentru un păr de vară sănătos, dar dacă soarele vă prinde cu garda jos, puteţi contracara cu puţină atenţie efectul părului deteriorat!

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed