HomeFRUMUSETECelulita Ce este celulita si cand apare?

Ce este celulita si cand apare?

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 3,K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/10/Ce-este-celulita-si-cand-apare.jpg

Femeile de toate inaltimile, greutatile si varstele (ajungand la 90%), dar si unii barbati (in jur de 10%) au celulita. Cum iti dai seama ca ai celulita? Ei bine, daca fundul, coapsele sau alte parti ale corpului, ca abdomenul inferior sau bratele, prezinta aspectul “cojii de portocala” sau al “branzei”, atunci, din nefericire, ai celulita. Nu conteaza daca esti o femeie slaba sau plinuta: celulita este o conditie considerata “normala”.

Ce este celulita si cand apare

Ce este celulita?

Aspectul “neregulat” cunoscut sub numele de celulita este o deviere a structurii pielii si este cauzata de grasimea depusa intre piele si muschi, impingand tesuturile conectoare (in termeni medicali, septe fibroase) de sub piele. Aceasta schimba tineretea naturala si aparitia delicata a pielii tale. In acord cu expertii, nivelul de estrogen are un rol important in functionarea normala a vaselor de sange. Odata ce acest nivel incepe sa scada, obtii o descrestere a circulatiei in anumite zone ale corpului, precum coapsele, cauzand largirea “celulelor grase”, devenind vizibile prin colagenul din piele.

La ce varsta apare celulita?

Odata cu varsta, pielea femeilor isi pierde din elasticitate si netezime. Se spune ca, de obicei, celulita apare la femeile de peste 25 de ani, aspectul “neregulat” inrautatindu-se odata cu inaintarea in varsta, cand pielea se ingroasa. Oricum, exista adolescente care prezinta diferite grade celulitice: de la celulita usoara la “coaja de portocala” vizibila. Obiceiurile de alimentatie nesanatoase, un stil de viata sedentar, fara activitati fizice sau exercitii, grasimea excesiva a corpului si schimbarile hormonale sunt unele dintre principalele cauze ale celulitei, chiar si la o varsta frageda. Genetica este si ea un factor important care determina varsta aparitiei celulitei.

Exista vindecare a celulitei?

In afara acestor abilitati miraculoase ale produselor cosmetice de a indeparta celulita, nu exista un tratament permanent impotriva acesteia. In cel mai bun caz, poti indeparta aspectul “cojii de portocala” cu o dieta sanatoasa si multe exercitii fizice. Inainte de a te baza pe tratamentele medicale scumpe, asigura-te ca ai un stil de viata sanatos si, cel mai important: cauta informatii inainte de a lua o decizie pentru un anumit tratament.

De ce barbatii nu au celulita?

Doar cativa barbatii au celulita. Tesuturile lor conectoare si straturile de piele au o structura diferita de cea a femeilor, de aceea nu sunt la fel de predispusi spre a avea celulita…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed