Semne de stres pe piele

Efectele stresului asupra pielii pot fi usor de identificat, dar greu de indepartat. Afla care sunt semnele pielii obosite, care pot avea legatura cu nivelul de stres.

https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/09/Semne-de-stres-pe-piele.jpg

Efectele stresului asupra pielii pot fi usor de identificat, dar greu de indepartat. Afla care sunt semnele pielii obosite, care pot avea legatura cu nivelul stresului.

Semne de stres pe piele

Anxietatea este un dusman mare al pielii, din moment ce stresul cauzeaza producerea excesiva de cortizol, un hormon care poate afecta pielea, provocand de la acnee, pana la eruptii cutanate. Mai mult, stresul poate inrautati unele conditii ale pielii.

Herpesul si acneea sunt relationate cu stresul, la fel si alte simptome severe, la persoanele care sufera de eczema, psoriazis sau rozacee.

Piele obosita

De obicei, simptomele de stres vizibile pe piele nu apar de nicaieri. Lupta cu stresul pentru o perioada lunga poate fi vizibila in moduri mai subtile in ceea ce priveste pielea.

Uscarea excesiva a pielii, impreuna cu liniile fine, roseata si ochii obositi sunt cele mai obisnuite semne ca stresul si anxietatea iti afecteaza pielea.

Sa ai acnee intr-o perioada nepotrivita este, de asemenea, o parte din acest cerc vicios: cu cat esti mai stresat, cu atat sansele de a obtine acnee sunt mai mari, fapt ce cauzeaza si mai mult stres.

Cand nivelurile de stres sunt mai mari decat de obicei, acest lucru poate duce la mai multe probleme serioase, ca eruptii pe piele, urticarie si mancarime puternica.

Simptomele stresului includ eruptii rosii cu mancarimi, care se inrautatesc daca te stresezi si mai mult. Urticariile de pe piele cauzate de stres pot dura cateva zile sau chiar o saptamana si ar trebui ignorate, daca stii ca sunt relationate cu stresul. Spalarea frecventa a pielii poate inrautati eruptiile, iar ingrijorarea in legatura cu acestea poate inrautati si mai mult lucrurile.

Poti obtine umflaturi de la stres. Da, este un alt efect nefericit pe care stresul il poate avea asupra pielii cand nu il poti controla pe baza informațiilor de la wwd.com.

Este foarte important sa reduci efectele anxietatii, adica sa faci exercitii si sa lupti cu cortizolul.

Cum sa luptam cu efectele stresului?

Cand dai semne de piele obosita, este bine sa previi eruptiile si alte simptome. Poate ca nu vei fi capabila sa reduci nivelurile de stres, dar poti avea mai multa grija de pielea ta, prin folosirea unor produse hipoalergenice, fara parfum
Cremele cu retinoizi si curatatori pentru acnee te pot ajuta sa lupti sau sa previi urticaria cauzata de stres, dar nu vor face minuni atat timp cat cauza problemei nu se diminueaza.

Citește și: Pilozitatea excesiva poate fi combatuta

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Elena Rădulescu

Elena Yvette Rădulescu este redactor la yve.ro și absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, unde a urmat specializarea Media, Comunicare și Jurnalism. De asemenea, Elena a urmat cursuri de prestigiu în domeniul astrologiei, precum The Astrology University și International Academy of Astrology, consolidându-și expertiza în horoscop și interpretarea astrelor. Aceste programe de formare recunoscute internațional i-au oferit cunoștințe aprofundate și tehnici avansate în astrologie, permițându-i să ofere analize precise cititorilor. Cu o pasiune deosebită pentru scris și informare, Elena s-a specializat pe categoriile horoscop, frumusețe și știri, aducând cititorilor conținut de calitate, bine documentat și captivant. Are o atenție deosebită la detalii și tendințele actuale. Articolele ei sunt apreciate pentru stilul clar și abordarea echilibrată a subiectelor, combinând cunoștințele sale jurnalistice cu expertiza astrologică pentru a oferi perspective unice și relevante.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *