Home MODA Marc Jacobs

Marc Jacobs

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,1K views
Marc-Jacobs in MODA

Marc Jacobs s-a nascut pe 9 aprilie 1963, la New York. Dupa ce a absolvit liceul de arta in 1981, s-a inscris la scoala de design Parsons.

Marc Jacobs

In timp ce era la Parsons, primele sale pulovere au fost vandute de Barbara Weiser. In 1986, Jacobs si-a lansat propria colectie sub brandul Marc Jacobs. Un an mai tarziu a devenit cel mai tanar designer care a fost premiat de Consiliul Designerilor din America.

Alaturi de Robert Duffy, acesta s-a alaturat departamentului de design pentru femei de la Perry Ellis, dupa ce fondatorul a decedat.

In 1993 s-a lansat Marc Jacobs International Company, iar un an mai tarziu a aparut prima colectie de imbracaminte pentru barbati.

In 1997 a fost numit director creator la Louis Vuitton, unde a realizat primele colectii pentru brandul francez. In primavara lui 2001, designerul a introdus a doua sa companie, Marc by Marc Jacobs.

In 2006 si-a lansat primul parfum, in 2007 a aparut un documentar despre viata sa, iar in 2009 a lansat o colectie de tricouri prin care cerea legalizarea casatoriilor intre persoanele de acelasi sex…

Jacobs este una dintre cele mai importante celebritati din New York, prezent la toate lansarile din domeniul fashion, iar multe dintre colectiile sale fac referire la anii ’40 sau ’80.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed