Home RETETERetete de mancareGarnituri Ardei grasi umpluti cu orez

Ardei grasi umpluti cu orez

autor Elena Yvette
14 vizualizari

Ardeii grași umpluți cu orez reprezintă o rețetă culinară sănătoasă inspirată din bucătăria asiatică, o mâncare ușoară și foarte gustoasă pe care o puteți prepara cu orice ocazie.

Ardeii grași umpluți cu orez sunt destinați mesei de prânz sau cină. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.

Ingrediente pentru ardei grași umpluți cu orez:

  • 4 ardei grași
  • ½ cană de orez
  • 1 cană de roșii tăiate cubulețe
  • 2 căței de usturoi zdrobiți
  • 2 cepe tăiate cubulețe
  • 3 lingurițe de ulei de măsline + încă puțin pentru uns tava
  • 1 linguriță de oregano tocat
  • 1 linguriță de busuioc tocat
  • opțional, pentru garnisire: puțin mărar verde

Mod de preparare pentru ardei grași umpluți cu orez:

  • Fierbeți orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  • Tăiați ardeii pe jumătate și eliminați semințele.
  • Într-o tigaie medie, adâncă, puneți trei lingurițe de ulei de măsline, ceapa și usturoiul, apoi le sotați până când ceapa devine translucidă.
  • Adăugați roșiile, busuiocul, oregano-ul și lăsați să fiarbă la foc mic timp de cinci minute.
  • Puneți și orezul în tigaie și amestecați bine, apoi luați tigaia de pe foc.
  • Umpleți cu amestecul de orez fiecare jumătate de ardei gras, apoi le așezați într-o tavă unsă cu puțin ulei.
  • Acoperiți tava cu folie de aluminiu și o introduceți la cuptor la 175º C, pentru 30-40 de minute…
  • Opțional, la servire, puteți garnisi cu mărar.

Poftă bună!

loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

error: Alert: Content is protected !!