Ardeii grași umpluți cu orez reprezintă o rețetă culinară sănătoasă inspirată din bucătăria asiatică, o mâncare ușoară și foarte gustoasă pe care o puteți prepara cu orice ocazie.
Ardeii grași umpluți cu orez sunt destinați mesei de prânz sau cină. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții spun cei de la chefsouschef.com.
Ingrediente pentru ardei grași umpluți cu orez:
- 4 ardei grași
- ½ cană de orez
- 1 cană de roșii tăiate cubulețe
- 2 căței de usturoi zdrobiți
- 2 cepe tăiate cubulețe
- 3 lingurițe de ulei de măsline + încă puțin pentru uns tava
- 1 linguriță de oregano tocat
- 1 linguriță de busuioc tocat
- opțional, pentru garnisire: puțin mărar verde
Mod de preparare pentru ardei grași umpluți cu orez:
- Fierbeți orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Tăiați ardeii pe jumătate și eliminați semințele.
- Într-o tigaie medie, adâncă, puneți trei lingurițe de ulei de măsline, ceapa și usturoiul, apoi le sotați până când ceapa devine translucidă.
- Adăugați roșiile, busuiocul, oregano-ul și lăsați să fiarbă la foc mic timp de cinci minute.
- Puneți și orezul în tigaie și amestecați bine, apoi luați tigaia de pe foc.
- Umpleți cu amestecul de orez fiecare jumătate de ardei gras, apoi le așezați într-o tavă unsă cu puțin ulei.
- Acoperiți tava cu folie de aluminiu și o introduceți la cuptor la 175º C, pentru 30-40 de minute…
- Opțional, la servire, puteți garnisi cu mărar.
Poftă bună!
Citește și: Ciuperci, conopida si rosii la cuptor