Cartofi gratinati cu unt si branza Cheddar

Share

Cartofi gratinati cu unt si branza Cheddar este o reteta foarte gustoasa de origine frantuzeasca, pe care o puteti prepara simplu.

Cartofi gratinati cu unt si branza Cheddar

Cartofii gratinati cu unt si branza Cheddar se pot consuma atat ca gustare cu salata, precum si ca garnitura pe langa orice tip de friptura. Iata cum puteti prepara 4patru portii din acest fel de mancare irezistibil.

Ingrediente pentru cartofi gratinati cu unt si branza Cheddar:

  • 4 cartofi rosii
  • 3 linguri de unt
  • 1 ½ cana de branza Cheddar
  • 3 linguri de faina
  • 2 cesti de lapte dulce
  • 1 ceapa
  • ½ lingura de sare
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare pentru cartofi gratinati cu unt si branza Cheddar:

  • Curatati cartofii si apoi ii taiati rondele. Taiati si ceapa tot rondele si dati prin razatoare branza Cheddar.
  • Ungeti cu unt o tava si asezati jumatate din cartofi pe fundul acesteia, apoi toate rondelele de ceapa, dupa care mai adaugati si restul cartofilor. Presarati sare si piper dupa gust.
  • Separat, intr-o tigaie mare, topiti cele 3 linguri de unt la temperatura medie. Adaugati faina si sarea. Agitati tigaia in mod constant, cu miscari rapide, timp de un minut, apoi turnati laptele si gatiti pana cand continutul a devenit consistent.
  • Turnati toata branza si continuati timp de aproximativ un minut sa agitati tigaia pana cand s-a topit.
  •  Incingeti cuptorul la 200˚C…
  • Turnati amestecul cu branza pe deasupra cartofilor in tava, apoi o acoperiti cu folie de aluminiu si o lasati la cuptor o ora si jumatate.

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news