Ciupercile, conopida și roșiile la cuptor reprezintă o rețetă italienească delicioasă și ușor de preparat, bogată în nutrienți, dar cu puține calorii.
Ciupercile, conopida și roșiile la cuptor constituie o mâncare ce va fi gata în circa 30 de minute și pe care o puteți consuma atât simplă, cât și drept garnitură la fripturi. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru șase porții.
Ingrediente pentru ciuperci, conopidă și roșii la cuptor:
- 450 g de ciuperci Champignon
- 2 lingurițe de ulei de măsline
- 2 căni de florete de conopidă mărunțite
- 2 căni de roșii cherry
- 1 linguriță de pătrunjel verde tocat
- 1 linguriță de amestec de ierburi aromatice italienești uscate
- 12 căței de usturoi
- sare (după gust)
- piper (după gust)
Mod de preparare pentru ciuperci, conopidă și roșii la cuptor:
- Preîncingeți cuptorul la 205º C.
- Puneți într-un bol ciupercile, conopida, roșiile și usturoiul, le stropiți cu ulei de măsline, apoi adăugați amestecul de ierburi aromatice italienești uscate, presărați sare și piper după gust; amestecați bine totul.
- Așezați conținutul bolului pe o tavă și o introduceți la cuptor, lăsând-o între 20 și 30 de minute, până când se pătrund bucățile de conopidă…
- La servire presărați deasupra pătrunjel verde tocat.
Poftă bună!