Chiftelele de pui teriyaki si orez cu spanac reprezinta o macare cu tenta exotica, ideale pentru o masa servita cu cei dragi in weekend.
Ingrediente pentru chiftele de pui teriyaki:
- 500 grame piept de pui
- 200 grame orez basmati
- 200 grame spanac tanar
- 100 ml mirin
- 2 sarlote
- 1 morcov
- zeama de la o lamaie
- 1 lingura de ulei
- 3 linguri sos de soia
- 3 linguri de zahar
Mod de preparare:
- Chiftelele de pui teriyaki si orez cu spanac se prepara usor, urmand cativa pasi de preparare. Dupa ce se incinge cuptorul se pun morcovul si sarlotele intr-un robot de bucatarie pentru a fi mixate.
- Se adauga imediat puiul, coaja de la o lamaie rasa pentru asezonare si se mixeaza din nou.
- Chiftelele se vor modela cu mainile unse cu ulei. Se vor aseza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se vor tine la cuptor timp de zece minute pana se rumenesc.
- Se va fierbe orezul si se va adauga spanacul.
- Intr-un vas se vor pune mirinul, sosul de soia, zeama de la o lamaie si zaharul. Se vor lasa sa clocoteasca putin pentru a se ingrosa.
- Chiftelele se vor da prin sosul rezultat…
Pofta buna!