Home RETETERetete de mancareGarnituri Chiftele de pui teriyaki si orez cu spanac

Chiftele de pui teriyaki si orez cu spanac

autor Elena Yvette
254 vizualizari
Chiftele de pui teriyaki
loading...

Chiftelele de pui teriyaki si orez cu spanac reprezinta o macare cu tenta exotica, ideale pentru o masa servita cu cei dragi in weekend.

Chiftele de pui teriyaki si orez cu spanac

Ingrediente pentru chiftele de pui teriyaki:

  • 500 grame piept de pui
  • 200 grame orez basmati
  • 200 grame spanac tanar
  • 100 ml mirin
  • 2 sarlote
  • 1 morcov
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lingura de ulei
  • 3 linguri sos de soia
  • 3 linguri de zahar

Mod de preparare:

  • Chiftelele de pui teriyaki si orez cu spanac se prepara usor, urmand cativa pasi de preparare. Dupa ce se incinge cuptorul se pun morcovul si sarlotele intr-un robot de bucatarie pentru a fi mixate.
  • Se adauga imediat puiul, coaja de la o lamaie rasa pentru asezonare si se mixeaza din nou.
  • Chiftelele se vor modela cu mainile unse cu ulei. Se vor aseza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se vor tine la cuptor timp de zece minute pana se rumenesc.
  • Se va fierbe orezul si se va adauga spanacul.
  • Intr-un vas se vor pune mirinul, sosul de soia, zeama de la o lamaie si zaharul. Se vor lasa sa clocoteasca putin pentru a se ingrosa.
  • Chiftelele se vor da prin sosul rezultat…

Pofta buna!

loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies