Home RETETERetete de mancareConserve Boabe de porumb marinate

Boabe de porumb marinate

autor Elena Yvette
532 vizualizari

Boabele de porumb marinate aduc un plus de savoare și un aspect senzațional mâncărurilor alături de care se servesc.

Boabe de porumb marinate

Boabele de porumb marinate sunt delicioase și se pot servi ca atare, lângă fripturi, cartofi prăjiți, chips, tacos sau diverse mânăruri gătite, ori pot fi puse în salate și sosuri picante.

Ingrediente pentru boabe de porumb marinate:

  • boabele de la 4 știuleți de porumb dulce
  • 1 ardei roșu, tocat fin
  • 1 ceapă roșie, tocată
  • 1 cană de oțet de vin alb distilat
  • 1 ½ linguriță semințe de muștar
  • ¼ linguriță semințe de chimion
  • 1 + ½ linguriță de piper roșu măcinat (plus încă o linguriță, dacă vă place mai picant)
  • ¾ cană de zahăr
  • ¼ cană de apă

Mod de preparare pentru boabe de porumb marinate:

  • Puneți boabele de porumb și bucațile de ardei roșu într-un bol și le amestecați bine, apoi le dați deoparte.
  • Într-o cratiță mare, puneți oțetul, zahărul, apa, semințele de muștar și chimion.
  • Așezați cratița pe flacără medie spre mare și fierbeți amestecul până dă în clocot, apoi reduceți temperatura și lăsați să fiarbă la foc mic.
  • După aceea, adăugați ceapa tocată și piperul roșu măcinat. Fierbeți la foc mic timp de circa zece minute, până când ceapa devine translucidă.
  • Peste combinația cu ceapă o adăugați pe cea de boabe de porumb și piper roșu măcinat și le amestecați, apoi le lăsați pentru cinci minute la foc mic, după care dați deoparte oala de pe foc.
  • Puneți amestecul într-un borcan și apăsați pentru a se așeza bine porumbul și turnați lichidul încât să acopere porumbul…
  • Țineți borcanul o zi la frigider, pentru a se marina.

Poftă bună!

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies