Supa de morcovi cu smantana


337
loading...

Supa de morcovi cu smantana reprezinta o combinatie minunata si presupune ingrediente care se pot procura usor, de la orice supermarket.

Supa de morcovi cu smantana

Supa de morcovi cu smantana este o mancare aromata, fina, cu un gust excelent.

Ingrediente pentru supa de morcovi cu smantana:

  • 700 grame de morcovi
  • 700 ml supa de pui
  • 6 linguri de smantana
  • 4 catei de usturoi
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 cub de unt
  • cimbru

Ingrediente pentru crutoane:

  • 6 felii de pancetta sau bacon
  • 2 felii de paine taraneasca
  • ulei de masline

Mod de preparare pentru supa de morcovi cu smantana:

  • Mai intai se vor pune morcovii, jumatate din cantitatea de ulei de masline si cimbrul intr-o tava pentru a se asezona, dupa care se va tine tot continutul la cuptor timp de 50 de minute, pana se va rumeni.
  • Cealalta jumatate de ulei se va incinge intr-o tigaie impreuna cu untul. Se va sota ceapa timp de zece minute. Dupa ce morcovii sunt gata, se vor adauga in tava cateii de usturoi, supa si cimbrul. Continutul trebuie sa ajunga la punctul de fierbere si sa fie lasat la clocotit timp de zece minute.
  • Dupa aceasta, se vor infasura feliile de pancetta in jurul painii taranesti care a fost taiata sub forma de bastonase si se vor aseza intr-o tava, se vor stropi cu ulei de masline si vor fi presarate cu piper. Tava se va lasa la cuptor timp de zece minute, pana la rumenire.
  • Supa se va pasa cu un blender si va fi strecurata printr-o sita cu ochiuri mici. Se vor adauga sase linguri de smantana si se va incalzi din nou, dupa asezonare…
  • Supa se va servi rece, cu crutoane.
Citește și:  Cartofi dulci umpluți

Pofta buna!

loading...