1,2K
Carnea de pui cu pere este o reteta culinara delicioasa, care se prepara usor si repede, rezultatul fiind unul apreciat de toti invitatii, fara doar si poate.
Carnea de pui cu pere reprezinta o mancare aromata, perfecta pentru serile petrecute alaturi de cei dragi, dar si pentru ocaziile speciale. Va prezentam cum puteti prepara o cantitate pentru patru portii.
Ingrediente pentru carne de pui cu pere:
- 4 piepturi de pui dezosate, fara piele
- 2 pere coapte, curatate de coaja si cotor, feliate
- 4 cani de spanac tocat
- ¾ cana de branza cu mucegai albastru maruntita
- 2 lingurite de patrunjel tocat
- ½ cana de ceapa rosie tocata
- ½ lingura de sare de mare fina
- ¼ lingura de piper negru macinat
- 3 lingurite de ulei de masline extravirgin
- 2 lingurite de otet de cidru de mere
Mod de preparare pentru carne de pui cu pere:
- Incingeti cuptorul la 190ºC.
- Asezonati piepturile de pui cu sare si piper.
- Incingeti o lingurita de ulei de masline intr-o tigaie si adaugati piepturile de pui, lasandu-le cam doua-trei minute pe fiecare parte, pana devin usor aurii, apoi le transferati intr-o tava, pe care o lasati la cuptor circa 15 minute.
- Intre timp, incingeti o lingurita de ulei de masline in tigaie, la foc mediu, si caliti ceapa, timp de doua-trei minute, apoi adaugati spanacul si amestecati, lasandu-l pe foc pana cand se „ofileste”, dupa care il transferati pe un platou sau in patru farfurii.
- Curatati tigaia si adaugati in ea ultima lingurita de ulei de masline si otetul de cidru de mere; adaugati perele si le lasati la foc potrivit pana cand se inmoaie, dupa care adaugati patrunjelul.
- Asezati piepturile de pui peste spanac…
- Deasupra fiecarui piept de pui adaugati feliile de pere si cate doua lingurite de branza cu mucegai albastru maruntita.
Pofta buna!