Ciupercile cu sos de smântână și mirodenii reprezintă o rețetă ușor de preparat, cu o textură cremoasă și un gust savuros.
Ciupercile cu sos de smântână și mirodenii vor fi gata în circa 25 de minute.Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.Ingrediente pentru ciuperci cu sos de smântână și mirodenii:
- 450 g de ciuperci feliate subțire (de exemplu, ciuperci Crimini)
- 3 căței de usturoi, tocați mărunt
- 2 lingurițe de unt nesărat
- 1/3 cană de smântână
- ½ lingură de oregano uscat și mărunțit
- ½ lingură de cimbru uscat și mărunțit
- 2 lingurițe de Parmezan ras
- sare
- piper negru, proaspăt măcinat
- opțional: 2 lingurițe de pătrunjel verde, tocat
Mod de preparare pentru ciuperci cu sos de smântână și mirodenii:
- Topiți untul într-o tigaie adâncă, la foc potrivit de mare.
- Adăugați usturoiul și ciupercile feliate și le lăsați pe foc timp de cinci sau șase minute, până se înmoaie și capătă o nuanță maronie, timp în care amestecați ocazional.
- Adăugați smântâna, cimbrul și oregano-ul; presărați sare și piper după gust, după care așteptați să ajungă în punctul de fierbere, apoi reduceți temperatura și lăsați să fiarbă la foc mic încă cinci-șase minute, apoi adăugați Parmezan ras.
- Opțional, puteți adăuga deasupra pătrunjel tocat…
- Serviți cald.
Poftă bună!
Citește și: Tăiței cu pui, ciuperci și legume, în stil thailandez