Dulceata clasica de cirese amare

Share

Dulceata clasica de cirese amare este un deliciu pentru foarte multe persoane care prefera aroma sa dulce-amaruie specifica.

Dulceata clasica de cirese amare

Dulceata clasica de cirese amare este usor de facut, iar pe langa zahar se mai adauga si jumatate de baton de vanilie, care imbogateste gustul. Va prezentam varianta tipica pentru dulceata de cirese amare. Daca doriti sa preparati o cantitate diferita, este necesar sa ajustati cantitatile in functie de modelul de mai jos.

Ingrediente pentru dulceata clasica de cirese amare:

  • 4 pahare de cirese amare fara samburi
  • 1 kg zahar granulat
  • ½ baton de vanilie taiat in bucati
  • 3 pahare de apa
  • putina sare de lamaie

Mod de preparare pentru dulceata clasica de cirese amare:

  • Spalati bine ciresele si curatati-le de codite, apoi le scoateti samburii cu ajutorul unui aparat special sau cu un ac de siguranta, astfel incat ciresele sa nu se striveasca, ci sa ramana cat mai intregi.
  • Puneti zaharul intr-o cratita si turnati cele trei pahare cu apa, apoi le amestecati bine. Asezati cratita pe aragaz la foc mic pana ce se topeste zaharul si are aspect de sirop bine inchegat, apoi dati cratita deoparte, sa se linisteasca.
  • Dupa o jumatate de ora, adaugati ciresele amare in cratita si lasati-le sa fiarba pana cand se ingroasa. Curatati frecvent spuma care apare.
  • Cand dulceata este aproape gata, adaugati bucatile de vanilie, urmate de sarea de lamaie.
  • Cand dulceata ajunge suficient de bine legata, o luat de pe foc, scuturati cratita intre maini ca sa iasa la suprafata spuma pe care o inlaturati, apoi rasturnati dulceata intr-un castron pe care il acoperiti cu un servet umed.
  • In ziua urmatoare, puneti dulceata in borcane…

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news