Home Dulceață din coji de pepene verde cu mirodenii

Dulceață din coji de pepene verde cu mirodenii

Data publicării: Data actualizării:
https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/08/Dulceata-din-coji-de-pepene-verde-cu-mirodenii.jpg

Dulceața din coji de pepene verde cu mirodenii este un deliciu fin pe care îl puteți prepara acasă, fără dificultate.

Dulceata din coji de pepene verde cu mirodenii

Dulceața din coji de pepene verde cu mirodenii este deosebită și o puteți consuma ca desert rafinat. Gustul său deosebit este îmbogățit de aroma nucșoarei și mierii.

Ingrediente pentru dulceață din coji de pepene verde cu mirodenii:

  • 1 kg de coji de pepene verde (curățat)
  • 2 benzi de coajă de lămâie sau 2 bucățele de ghimbir proaspăt decojit
  • ½ cană de miere
  • 4 linguri de nucșoară măcinată
  • 2 linguri de zeamă de lămâie
  • 3 căni de zahăr granulat

Mod de preparare pentru dulceață din coji de pepene verde cu mirodenii:

  • Curățați pepenele de coajă si eliminați miezul. Aveți nevoie doar de coaja verzuie.
  • Măsurați și tăiați cojile de pepene după ce ați curățat partea roșie și coaja tare din exterior. Dimensiunile sunt: circa 25 mm lațime și 50 mm lungime.
  • După ce ați tăiat cojile de pepene, le puneți într-o cratiță cu apă rece (acoperită cu capac) și le lăsați la fiert, să dea în clocot.
  • După ce a dat în clocot, reduceți flacăra și lăsați să fiarbă ușor timp de 30 de minute, până când bucățile devin translucide.
  • Scoateți deoparte cojile de pepene, dar păstrați 3 căni de lichid.
  • În cratiță, dizolvați zahărul în lichidul rămas; adăugați miere, nucșoară și coajă de lămâie sau ghimbir spun cei de la bbc.co.uk. Dați din nou în clocot și luați spuma, când este nevoie.
  • Adăugați cojile de pepene și fierbeți ușor tot amestecul la o temperatură medie, timp de 30 de minute, după aceea, luați cratița de pe foc, o acoperiți și o lăsați să stea deoparte peste noapte.
  • Lasați din nou cratița la foc mediu, timp de aproximativ 30 de minute, sa fiarba până când se leagă siropul.În ultimele cinci minute (înainte de a lua de pe foc), adăugați zeama de lămâie…
  • Turnați dulceața în borcane și o lăsați să se răcească în întregime, apoi o mențineți la frigider.

Poftă bună!

Citește și: Dulceata aromata de afine

Abonează-te pe:Yve.ro news

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și prelucrarea datelor dumneavoastră de către acest site web

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies