Supa de naut cu varza si rosii


391

Supa de năut cu varză și roșii reprezintă o rețetă care se prepară ușor, este bogată în fibre și proteine, drept pentru care este și sățioasă.

Supa de năut cu varză și roșii va fi gata în circa 30 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru-șase porții.

Ingrediente pentru supă de năut cu varză și roșii:

  • 60 g de năut fiert și clătit cu apă rece
  • 1 căpățână mică de varză tăiată potrivit de mare
  • 3 căni de roșii tăiate (proaspete sau conservate)
  • 4 căței de usturoi tocați
  • 1 ceapă tocată
  • 2-4 căni de supă de legume
  • 1 linguriță de busuioc uscat
  • ½ lingură de sare
  • ½ lingură de piper negru măcinat

• Pentru sotare:

  • ½ cană de supă de legume

• Opțional, pentru garnisire:

  • busuioc verde tocat sau pătrunjel verde tocat

Mod de preparare pentru supă de năut cu varză și roșii:

  • Într-o oală mare, puneți la fiert ½ cană de supă de legume și adăugați busuiocul uscat, sarea și piperul; adăugați ceapa tocată și o sotați cam trei-patru minute, apoi adăugați usturoiul și lăsați la sotat pentru încă două minute.
  • Adăugați roșiile, varza și năutul, după care turnați două-patru căni de supă de legume și lăsați să fiarbă până începe să clocotească, apoi reduceți temperatura și mai lăsați oala pe foc încă 15-20 de minute. Dacă este necesar, mai adăugați puțină apă.
  • Gustați și, dacă mai considerați necesar, mai presărați sare, piper, busuioc uscat.
  • Garnisiți cu busuioc sau pătrunjel…
  • Această supă se consumă caldă.

Poftă bună!