HomeRETETERetete de mancareciorba si supa Supa de naut cu varza si rosii

Supa de naut cu varza si rosii

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,3K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2017/12/Supa-de-naut-cu-varza-si-rosii.jpg

Supa de năut cu varză și roșii reprezintă o rețetă care se prepară ușor, este bogată în fibre și proteine, drept pentru care este și sățioasă.

Supa-de-naut-cu-varza-si-rosii in ciorba si supa

Supa de năut cu varză și roșii va fi gata în circa 30 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru-șase porții.

Ingrediente pentru supă de năut cu varză și roșii:

  • 60 g de năut fiert și clătit cu apă rece
  • 1 căpățână mică de varză tăiată potrivit de mare
  • 3 căni de roșii tăiate (proaspete sau conservate)
  • 4 căței de usturoi tocați
  • 1 ceapă tocată
  • 2-4 căni de supă de legume
  • 1 linguriță de busuioc uscat
  • ½ lingură de sare
  • ½ lingură de piper negru măcinat

• Pentru sotare:

  • ½ cană de supă de legume

• Opțional, pentru garnisire:

  • busuioc verde tocat sau pătrunjel verde tocat

Mod de preparare pentru supă de năut cu varză și roșii:

  • Într-o oală mare, puneți la fiert ½ cană de supă de legume și adăugați busuiocul uscat, sarea și piperul; adăugați ceapa tocată și o sotați cam trei-patru minute, apoi adăugați usturoiul și lăsați la sotat pentru încă două minute.
  • Adăugați roșiile, varza și năutul, după care turnați două-patru căni de supă de legume și lăsați să fiarbă până începe să clocotească, apoi reduceți temperatura și mai lăsați oala pe foc încă 15-20 de minute. Dacă este necesar, mai adăugați puțină apă.
  • Gustați și, dacă mai considerați necesar, mai presărați sare, piper, busuioc uscat.
  • Garnisiți cu busuioc sau pătrunjel…
  • Această supă se consumă caldă.

Poftă bună!

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed