Zacusca fara ceapa


677
loading...

Zacusca fara ceapa este o reteta accesibila si foarte gustoasa, care se prepara usor. Aceasta reprezinta o alegere potrivita pentru persoanele care au probleme digestive si nu tolereaza ceapa.

Zacusca fara ceapa

Zacusca fara ceapa se poate consuma la micul dejun sau sub forma de gustare intre mese. Se intinde pe felii de paine, pe chifle sau se serveste ca aperitiv apetisant, pe felii de legume crude.

Ingrediente pentru zacusca fara ceapa:

  • 6 kg vinete proaspete
  • 6 kg gogosari sanatosi
  • 200 – 250 ml otet
  • 200 ml ulei
  • 300 g zahar granulat
  • 4 linguri sare de masa

Mod de preparare pentru zacusca fara ceapa:

  • Pe o tava la aragaz, coaceti vinetele si gogosarii.
  • Curatati vinetele de coaja arsa si cotor, apoi le lasati intr-un vas, sa se scurga zeama.
  • Curatati gogosarii de cotor si le eliminati interiorul cu seminte; pastrati zeama scursa de la ei, o strecurati bine sa nu aiba seminte, apoi o puneti intr-un bol si adaugati peste ea sarea de masa, zaharul granulat, otetul si uleiul, ca sa obtineti saramura.
  • Dati prin masina de tocat vinetele si gogosarii. Daca doriti sa oferiti un aspect mai interesant compozitiei de zacusca, puteti sa taiati gogosarii sub forma de fideluta, deoarece aspectul lor nu va afecta gustul.
  • Adaugati tocatura de vinetele si gogosari peste saramura preparata anterior si amestecati bine totul.
  • Turnati zacusca in borcane sterilizate, cu capace bine fixate…
  • Depozitati apoi borcanele in camara.

Pofta buna!

Citește și:  Varză cu orez și ouă
loading...