HomeRelatiiDRAGOSTE Cum sa gasesti relatia perfecta

Cum sa gasesti relatia perfecta

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,1K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/08/Cum-sa-gasesti-relatia-perfecta.jpg

Sa gasesti pe cineva cu care sa ai o relatie este destul de simplu. Totusi, sa gasesti pe cineva cu care sa fii intr-o relatie care intr-adevar sa te implineasca, este o poveste diferita. Asadar, cum gasesti o relatie care sa satisfaca nevoile si dorintele tale?  Stabilindu-ti prioritatile si avand asteptari realistice, aceste lucruri te vor ajuta sa te indrepti in directia corecta spre relatia perfecta pe care ti-ai dorit-o intotdeauna. Totusi, inainte de a face acest lucru, trebuie sa te asiguri ca te simti tu insati implinita.

Foarte multe persoane sfarsesc prin a fi in relatii care nu le fac sa se simta implinite, deoarece au asteptari nepotrivite si se implica din motive gresite. Un exemplu concret este acela in care cineva incepe o relatie pentru ca o considera un mod de implinire. Multi se simt nemultumiti de ei insisi, de viata lor, si cred ca altcineva va fi capabil sa umple golurile lor. Este nerealistic sa plasezi altcuiva responsabilitatea pentru fericirea ta si acest lucru va aduce doar dezamagiri in cadrul relatiei. Trebuie, de asemenea, sa constientizezi si sa accepti faptul ca nu exista relatia perfecta si ca vor exista probleme ce vor necesita lucru in echipa si compromisuri.

Multe persoane merg pe ideea ca, daca relatia este cu adevarat una fericita si menita sa dureze, atunci nu vor exista deloc probleme si nu ar fi nevoie de multa munca – ar trebui sa existe doar bucurie. Ei bine, daca aceasta este viziunea ta asupra relatiilor, atunci este timpul sa iti schimbi modul de gandire inainte de a reveni la realitatea dureroasa. Daca esti interesata cum sa gasesti sufletul pereche, cel mai bun lucru este ca mai intai sa te concentrezi asupra ta – si sa te asiguri ca ai viata pusa in ordine inainte de a decide sa o imparti cu alticineva. Majoritatea celor care citesc aceste randuri ar spune, desigur, ca este o judecata sanatoasa si, de vreme ce acest lucru este adevarat, inca intra in relatii cu asteptari nerealiste, din motive gresite sau inainte de a se asigura ca sunt mai intai implinite pe cont propriu.

Asadar, daca te simti capabila sa te implici intr-o relatie serioasa, devotata, fa-ti singura favoarea de a lua lucrurile pas cu pas. Mai intai, reevalueaza relatia pe care o ai cu propria persoana si asigura-te ca esti multumita cu adevarat de tine insati si de statutul actual pe care il ocupi in viata ta. Intreaba-te de ce simti nevoia sa fii intr-o relatie, ce esti pregatita sa investesti in ea, de asemenea si ce astepti de la partenerul tau.

Lamurind aceste lucruri, te vor ajuta sa obtii relatia perfecta si sa intelegi obiectivele relatiei tale si ce anume ai nevoie sa gasesti la o persoana cand incerci sa iti gasesti un partener romantic cu care sa iti imparti viata. Atractia va fi bineinteles importanta pentru tine si asa ar fi normal, deoarece nicio relatie nu poate incepe intr-adevar sau nu poate supravietui fara ca ambii parteneri sa fie atrasi sincer unul de celalalt.

Cu toate acestea, nu este suficienta doar atractia, asa ca inainte sa te decizi sa te avanti intr-o relatie cu un barbat de care esti atrasa puternic, asigura-te ca are si celelalte calitati importante pe care le cauti la un partener. De aceea este necesar sa iei usor lucrurile, sa nu te grabesti inainte de a te decide in orice privinta, doar pentru ca esti foarte atrasa de un barbat.

Sunt multe cazuri in care femeile se avanta in relatii deoarece se bazeaza pe atractie, presupunand (sau sperand) ca vor gasi toate calitatile in barbatul ales. Cand timpul trece si ele realizeaza ca partenerul lor nu este dupa cum au crezut sau au sperat sa fie, sunt mult prea implicate in relatie si, deseori isi privesc partenerul din perspectiva modului in care si-ar fi dorit sa fie, in loc sa il vada asa cum este de fapt, si se trezesc prinse in relatii nesatisfacatoare. Asadar, cheia care ajuta la gasirea unei relatii care sa te implineasca este sa nu iti pierzi niciodata sensul si sa iti amintesti intotdeauna care sunt nevoile tale reale, astfel incat sa nu sfarsesti intr-una care nu se ridica la standardele tale. Este o diferenta intre a face compromisuri in privinta unor divergente si a te complace intr-o relatie care nu te implineste.

De asemenea, este necesar sa te hotarasti si ce esti dispusa sa oferi mai exact celeilalte persoane, ca sa nu ajungi intr-o relatie coplesitoare pentru care nu erai pregatita. Odata ce intelegi nevoile tale reale si care sunt calitatile pe care le cauti la un barbat, ca de altfel si motivele pentru care iti doresti sa te afli intr-o relatie, vei sti cu exactitate ce cauti si nu vei cadea in capcana de a te intalni cu cineva care nu te implineste…

Daca ai nevoie de sfaturi in privinta gasirii unei relatii care sa te implineasca sau asupra imbunatatirii uneia spre a deveni mult mai satisfacatoare, cauta consiliere specializata.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed