Home RelatiiDRAGOSTE Cum sa il faci sa te ceara in casatorie

Cum sa il faci sa te ceara in casatorie

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 2k views 4 minute timp de citit
Cum sa il faci sa te ceara in casatorie

In acest articol va prezentam niste idei cu privire la cum poate o femeie sa il determine pe un barbat sa o ceara in casatorie si cateva lucruri pe care este bine sa le stim in acest sens.Cum sa il faci sa te ceara in casatorie

• Adevarat sau fals: daca un barbat cu care te intalnesti de un an si jumatate si nu a batut un apropo legat de casatorie, rabdarea este cel mai bun aliat al tau – constrangerea il va speria cu siguranta.

Este fals, conform lui John T. Molloy, autorul cartii „De ce se casatoresc barbatii cu anumite femei si nu cu altele: cercetarea fascinanta care ti-l poate aduce pe barbatul visurilor tale”, publicata in anul 2003.

Conform cercetarii lui Molloy, aproximativ trei din patru femei logodite – intr-un procent de 73%, ca sa fim mai exacti, au primit cererea in casatorie dupa ce au fortat putin nota in privinta partenerului. Malloy spune: „Treaba sta in felul urmator: barbatii nu se gandesc la acest lucru. De obicei, femeile trebuie sa aduca vorba despre subiectul casatoriei.” Cercetarile sale dezvaluie adevaruri concrete care le pot ajuta pe femeile care se viseaza mirese sa isi aleaga un barbat care este genul potrivit pentru casatorie si care este dispus sa dezvolte o relatie, desi este oarecum constrans.

Cate ceva despre barbatii care se insoara:

• Barbatii care trec de 37-38 de ani sunt, de cele mai multe ori, celibatari convinsi, iar sansele de a se casatori scad pe masura ce trec de 43 de ani (cu toate acestea, un barbat de peste 40 de ani care a mai fost casatorit inainte are ceva sanse fata de unul care nu a mai avut sotie).

• Cei care au urmat o facultate se gandesc sa ia in considerare casatoria pe la 28-33 de ani, iar medicii, avocatii si altii care si-au continuat studiile prefera sa faca acest pas in jurul varstei de 33-36 de ani.

• Unii barbati prefera relatiile fara obligatii, de exemplu le place sa fie in prezenta femeilor fara a isi lua angajamente, iar unui barbat din aceasta categorie este bine sa i se dea un termen limita de sase luni pentru a isi lua angajamentul… iar daca rezultatul este nefavorabil, femeia trebuie sa reevalueze situatia si, eventual, sa puna capat relatiei.

• Daca un tip isi imagineaza casatoria ca o inchisoare – si spune „Prietenii mei trebuie sa ceara permisiunea sotiilor ca sa faca orice miscare, dar eu vreau sa fac ce vreau!” – atunci este un semnal de alarma. Probabil nu este genul potrivit pentru casatorie.

Despre femeile cu care se casatoresc:

• Acestea se potrivesc deseori cu tiparele lor – provin din clase socio-economice similare, impart valori congruente si au aceleasi viziuni religioase si politice.

• Sunt femei care au talent, siguranta de sine si depun efort in a arata cat mai atragatoare pentru viitorii lor soti.

• Aceste femei care fac tot ce pot pentru a petrece timp singure cu iubitii lor (insotindu-i la cluburi recreative unde oamenii au aceleasi interese, de exemplu) au sanse mari sa se casatoreasca.

Misiune: casatoria

Monogamia apare de obicei in timp de sase luni pentru aceia care doresc sa se casatoreasca, iar dupa un an de intalniri exclusive cu acelasi partener, logodna este urmatorul pas ce vine de la sine. Insa, „cand intalnesti pentru prima data un potential partener pe viata, trebuie sa ai grija sa contribui la cladirea relatiei si a viitorului barbatului, a carierei si sa eviti sa aduci vorba despre casatorie” – este sfatul lui Molloy – „cel putin aproximativ sase luni. Femeile ii sperie pe barbati tot timpul cand aduc vorba prea curand despre casatorie” – a adaugat cercetatorul. Cu toate acestea, exista barbati care se tem de luarea unui angajament si, de aceea, este posibil sa nu se casatoreasca niciodata.

Viziunile barbatilor despre casatorie ca institutie sunt deseori influentate de experientele lor cu familia si prietenii care au trecut prin asa ceva, asadar cauta indicii: oamenii din jurul lui au casnicii esuate care ii intristeaza? Atunci este posibil ca partenerul tau sa fi dezvoltat o preconceptie care i-a intrat bine in minte si care, in general, nu se aplica. „Multi barbati nu tin secret faptul ca planuiesc sa ramana singuri”, evidentiaza Molloy. „Daca un barbat spune ca nu intentioneaza sa se insoare, probabil vorbeste serios!”

Intreaba-l mai tarziu in relatia voastra si apoi te poti gandi linistita la un angajament apropiat in ceea ce va priveste…

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies