HomeRelatiiDRAGOSTE Facebook va testeaza relatia

Facebook va testeaza relatia

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 832 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/07/Facebook-va-testeaza-relatia.jpg

Multi dintre noi suntem vinovati ca ne cautam pe Facebook fostele iubiri si ne bagam nasul pe profilul lor, ca sa vedem cum le decurge viata fara noi. Dar, in care punct se transforma aceasta curiozitate nevinovata intr-un plan de infidelitate?

Facebook poate fi o modalitate extraordinara de a regasi prieteni vechi sau de a tine legatura cu cei uitati, dar, de asemenea, poate fi si un risc asupra actualei relatii daca lasi trecutul sa intervina in prezent. Este un lucru intelept sa te gandesti cu atentie inainte de a accepta sau de a trimite o cerere de prietenie fostului iubit pe Facebook. Desigur, este interesant sa vezi ce mai face acum, poate chiar iti vei dori sa depanati amintiri vechi.

Devenind nostalgici, deseori ne gandim la sentimentele pozitive pe care le aveam pentru acel cineva si rareori la cele negative. Explorand vechi amintiri si emotii, riscam sa interpretam gresit sentimentele fata de vechiul partener, cat si fata de actualul. Ceva ce inseamna o simpla nostalgie pentru o persoana, poate fi interpretat gresit de alta.

„Am inceput sa devin suspicios cand am observat ca prietena mea si-a adaugat fostul iubit pe Facebook. Ea insista ca este un lucru nevinovat, ca sunt doar amici vechi ce tin legatura. Dar apoi el a inceput sa ii trimita e-mailuri, sms-uri, sa o sune… Si apoi a devenit evident ca dorea sa se impace cu ea.”

Pentru a evita asemenea lucruri in ceea ce priveste Facebook-ul, stai de vorba cu partenerul, incat sa va stabiliti lucrurile cu care va simtiti confortabil. Multe cupluri considera ca este util sa se stabileasca niste limite in legatura cu timpul petrecut pe Facebook. Poate insusi faptul de a va tine la curent reciproc cu persoanele pe care le adaugati in lista voastra de prieteni de pe Facebook, va fi suficient pentru a mentine increderea.

Facebook poate provoca dependenta, iar aparitia smartphone-urilor a dezvoltat si aplicatii ce fac aceasta retea de socializare si mai accesibila, unele persoane se deconecteaza greu; unele cupluri prefera sa petreaca timpul liber departe de Facebook, atunci cand cineaza sau ies in oras, astfel incat niciunul sa nu se simta neglijat din cauza noutatilor de pe profil.

„De fiecare data cand ma uitam la sotul meu, avea Facebook-ul deschis pe telefon. Inteleg ca il distreaza cand suntem in supermarket sau in autobuz, dar cand face acest lucru si in restaurant in timp ce asteptam comanda, ma infurie intr-adevar foarte mult…”

Cand unul dintre parteneri petrece mai mult timp pe Facebook, ii poate starni jumatatii sale suspiciuni si gelozie; este normal sa te intrebi al cui este profilul la care se uita si sa te ingrijorezi cand vezi ca nu se poate dezlipi de chat. Dar nu-ti lasa imagimatia sa traga concluzii pripite. Discuta cu partenerul si roaga-l sa te includa mai mult in activitatea virtuala – doar nu este un lucru atat de misterios incat sa nu ai voie sa stii despre acesta; deseori este de ajuns sa distribui un status, pentru ca partenerul sa se simta inclus.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed