Home RelatiiSeductie Nu îl găsesc atrăgător! Ce trebuie să fac?

Nu îl găsesc atrăgător! Ce trebuie să fac?

autor Elena Yvette
376 vizualizari

Nu îl mai găsești atrăgător? Ce trebuie să faci? Multe femei, chiar și bărbați au uneori această problemă cu partenerii lor.

Nu îl găsesc atrăgător

Este dificil să discutăm despre atractivitate într-o relație, dar experții spun că există un mod corect de a face acest lucru.

Întreabă orice bărbat civilizat și îți va spune că, atunci când o femeie întreabă: „Arăt grasă în asta?” există doar un singur răspuns: „Nu!” Pentru puncte suplimentare, el poate adăuga ceva neîncrezător, de susținere, cum ar fi, „Tu? Niciodată!” sau „Glumești?”.

Dar dacă răspunsul este „da”, iar dacă acel „da” îți va afecta relația? Fie că ești bărbat sau femeie și dacă sunteți pe picior de a sfârși relația, aceasta este o conversație pe care nimeni nu vrea să o aibă. Dar, uneori, este necesar.

Puterea de atracție este un sondaj recent realizat de Glo.com, YourTango și Chemistry.com, care au întrebat peste 20.000 de respondenți cu privire la atractivitate și lipsa acesteia. Se pare că, 89% dintre bărbați și femei cred că atracția unui partener se schimbă în timp, 90% dintre respondenți au spus că este posibil să se reaprindă atracția într-o relație, iar 81% spun că vorbesc despre acest lucru în relația lor.

Această discuție trebuie luată cu pași mici; iată care sunt pașii pentru o discuție cu tema „Nu mai sunt atras de tine”:

  1. Descoperă de unde vine

„Creșterea în greutate și schimbarea garderobei sunt, probabil, cele mai mari două plângeri fizice pe care oamenii le fac atunci când vorbesc despre pierderea atracției față de partenerii lor”, spune psihoterapeutul și antrenorul de relație Heide Banks. „Dar dacă ai fost atrasă înainte și acum nu mai ești, ceva mai profund se poate întâmpla cu tine.”

Acest lucru poate suna ca o replică finală, dar, de fapt, are sens. De multe ori facem diferența între atracția fizică și atracția emoțională/intelectuală, dar cele două sunt interconectate. Atracția emoțională se poate mări sau micșora, atracția fizică la fel. Originile atracției și în consecință, ale respingerii ar putea, de asemenea, să difere în funcție de sex.

„Mai mult decât orice, femeile sunt atrase de securitate, care provine dintr-o nevoie emoțională de a se simți împlinite”, explica Banks. „În cazul în care această nevoie nu mai este îndeplinită, ea ar putea să se înregistreze ca atracție pierdută față de partener. Pentru bărbați, atracția este conectată la stima de sine. În cazul în care un bărbat nu se simte bine cu el însuși din orice motiv, fie că este vorba de stres sau de un regres la locul de muncă, el poate privi în mod depreciativ tot ce are, inclusiv pe partenera sa”.

Gândiți-vă înainte de a aduce vorba despre lipsa atracției. Este ceva nou, de moment, sau ceea ce ați observat de o perioadă îndelungată, ori ar putea fi un efect secundar la ceea ce se întâmplă cu voi?

  1. Identifică ținta

Este adevărat că atracția diminuată a partenerului este adesea un produs al propriilor emoții. Dar partenerul tău are, probabil, ceva de-a face cu ea, de asemenea. În puterea sondajului de atracție, atât bărbații, cât și femeile au identificat igiena personală slabă (87%) și stilul personal nepotrivit (45%) ca doi factori care pot ucide atracția pe termen lung. Dar 76% au atribuit pierderea atracției din cauza plictiselii și lipsei simțului de aventură.

  1. Alege locul și timpul potrivit

O conversație ca aceasta, sensibilă, nu este ceva ce ar trebui să aibă loc oricând și oricum. S-ar putea deteriora permanent relația ta, dacă o faci în mod greșit. Cei mai mulți oameni abordează acest subiect atunci când ajung la un punct de rupere, ceea ce se întâmplă de multe ori înainte sau în timpul actului sexual. „Poartă această discuție afară din dormitor”, a spus Banks. „Nu aborda subiectul înainte de a avea timp să te gândești”.

Conversația trebuie să fie privată, într-un spațiu neutru, atunci când nu sunteți deja certați; poart-o atunci când știi că e destul timp pentru a vorbi, nu ai vrea să fie întreruptă.

Cel mai important, asigură-te că ești clară cu privire la modul în care te simți și la ceea ce vrei să spui. „Odată ce se declanșează, nu o mai poți opri”, a spus Banks. „Tonul acestei conversații trebuie să fie unul care denotă atenție și cât mai multă iubire cu putință”.

  1. Explică faptul că această conversație așteaptă răspuns, nu este un ultimatum

Un simplu „Nu mai sunt atrasă de tine” nu are ca scop ideea de a îl face pe partenerul tău să se simtă prost, ci din iubire și cu dorința ca lucrurile să se îmbunătățească. În mod ideal, partenerul va vedea conversația ca pe una care are și răspuns cu privire la relație. Cu toate acestea, este mai ușor de zis decât de făcut.

  1. Ascultă-ți partenerul

Ce se întâmplă dacă ești la capătul receptorului și spui „Nu mai sunt atrasă de tine”?

În mod ideal, partenerul tău va aborda problema în mod constructiv. În acest fel, este mai ușor să rămână calm și deschis la ceea ce se spune. Este în regulă dacă arăta că este rănit într-un mod ofensiv. Poate spune: „Acest lucru este greu de auzit și cred că am nevoie de timp să mă gândesc la asta”, a spus Fitzpatrick. „E mai bine decât să fie defensiv…”

Dacă partenerul tău trece prin eforturi mari pentru a aborda cu sensibilitate o problemă de relaționare, fă tot posibilul de a asculta și a răspunde.

O persoană din trei are PARAZIȚI! Ușor de verificat! Doar ridică brațul și...

Obezitatea este dușman! Ai nevoie de asta pentru a pierde 10 kg în 1 lună...

În interiorul fiecărei persoane cu papiloame, se înmulțesc helminți care îi mănâncă.

A scăpat de durerea coloanei vertebrale în 13 secunde

Uite! Slăbim fără diete! Pierzi 10 kg într-o lună, dacă înainte de culcare...

Un parazit periculos cauzează papiloame pe corp! Totuși, el poate fi distrus

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies