Murături asortate în oțet de mere

Share

Murăturile asortate în oțet de mere arată grozav, au un gust nemaipomenit și sunt nelipsite din cămara gospodinelor care se pregătesc pentru iarnă.

Muraturi asortate in otet de mere

Murăturile asortate în oțet de mere se pot consuma la o varietate foarte mare de mâncăruri gătite, pot fi puse în sandvișuri sau savurate alături de grătare. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru cinci borcane.

Ingrediente pentru murături asortate în oțet de mere:

  • 2 căni de pătlăgele verzi tip cherry, proaspete
  • 5 căței de usturoi (câte unul pentru fiecare borcan)
  • 8 castraveți tineri
  • 1 linguriță semințe de coriandru
  • 1 cană de mărar
  • 2 căni oțet de mere
  • 1 ¼ cană de apă
  • 1/3 cană de sare grunjoasă

Mod de preparare pentru murături asortate în oțet de mere:

  • Spălați bine toate legumele. Înlăturați codițele pătlăgelelor și tăiați castraveții după preferință.
  • Umpleți borcanele cu o combinație de pătlăgele, castraveți, usturoi și seminte de coriandru. Deasupra adăugați mărarul și apăsați legumele ca să se așeze strâns în borcan.
  • Într-o oală, turnați oțetul și apa, presărați sarea și amestecați; dați lichidul în clocot, apoi reduceți flacăra și lăsați să fiarbă timp de cinci minute la temperatură medie spre ridicată.
  • Turnați lichidul fierbinte în borcane, pe care apoi le înfiletați bine și le dați deoparte.
  • Așezați borcanele într-o oală mare umplută cu apă și dați în clocot, după care reduceți flacăra și le fierbeți timp de 15 minute.
  • Le luați apoi cu grijă din apa fierbinte și le așezați deoparte. Când capacele se umflă puțin și auziți un sunet, înseamnă că s-au închis ermetic…
  • După cel puțin șapte zile de stat la murat în frigider, murăturile asortate sunt bune de consum.

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news