Ardei iuti conservati in otet cu mirodenii

Share

Ardeii iuti conservati in otet cu mirodenii sunt foarte apreciati datorita gustului picant si a adaptabilitatii in functie de mancarurile cu care pot fi asociati.

Ardei iuti conservati in otet cu mirodenii

Ardeii iuti conservati in otet cu mirodenii se pot consuma impreuna cu o varietate foarte mare de mancaruri, de la aperitive pana la mancaruri pe baza de branza, peste, fripturi, tocanite si placinte, precum si alte preparate la cuptor. Va prezentam cum puteti pregati doua borcane a cate 500 ml fiecare.

Ingrediente pentru ardei iuti conservati in otet cu mirodenii:

  • 20 – 25 de ardei iuti jalapeno medii sau mari
  • 20 boabe de piper negru
  • 2 catei de usturoi maruntiti
  • 2 lingurite de ierburi aromatice tocate (de exemplu rozmarin si cimbru)
  • 1½ cana de otet de vin alb
  • 1½ cana de apa
  • 3 lingurite de sare grunjoasa

Mod de preparare pentru ardei iuti conservati in otet cu mirodenii:

  • Asezati in fiecare borcan de 500 ml o lingurita de ierburi aromatice, un catel de usturoi si zece boabe de piper.
  • Folosind niste manusi de bucatarie, taiati ardeii iuti in felii, eliminand cotoarele, ii introduceti in borcane, apasandu-i ca sa stea fixati.
  • Intr-o oala, dati in clocot otetul din vin alb, apa si sarea; fierbeti amestecul pana cand se topeste sarea.
  • Turnati lichidul fierbinte in borcane, sa acopere ardeii. Infiletati bine borcanele si le lasati la temperatura camerei, sa se raceasca…
  • Lasati compozitia la marinat timp de trei zile inainte de a o servi.

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news