Home / RETETE / RETETE DE MANCARE / Retete cu pui / Lasagna cu pui si branza in sos alb

Lasagna cu pui si branza in sos alb

Lasagna cu pui si branza in sos alb este o reteta nemaipomenita pentru masa in familie sau pentru momentele in care aveti musafiri.

Lasagna cu pui si branza in sos alb

Lasagna cu pui si branza in sos alb este o versiune satioasa, dar care nu incarca stomacul. Va prezentam cum puteti pregati o cantitate delicioasa pentru 9-12 portii.

Ingrediente pentru lasagna cu pui si branza in sos alb:

Pentru lasagna:

  • 3 foi pentru lasagna
  • 3 cani piept de pui fiert, tocat
  • ½ ceasca de Parmezan
  • ½ ceasca de branza elvetiana
  • 340 g mazare congelata
  • 1.4 pesmet cu mirodenii
  • verdeturi proaspete, maruntite
  • 1 ceasca de apa

Pentru sos:

  • 6 lingurite de unt
  • 1 ½ usturoi maruntit
  • 6 lingurite faina
  • ½ lingura mirodenii pentru pui
  • ¾ lingura de sare
  • 5 cesti de lapte

Mod de preparare pentru lasagna cu pui si branza in sos alb:

Preparati sosul alb:

  •  Topiti untul intr-o tigaie mare la temperatura medie, apoi puneti usturoiul si perpeliti-l putin prin agitare.
  • Adaugati faina, mirodeniile pentru pui si sarea.
  • Agitati tigaia timp de unul sau doua minute, dupa care turnati pe rand cate o cana de lapte, iar dupa fiecare asteptati sa se inchege putin.
  • Cand sosul devine fin, il dati deoparte…

Preparati lasagna:

  • Incingeti cuptorul la 204˚C.
  • Ungeti o tava, apoi intindeti o foaie pentru lasagna, jumatate din cantitatea de pui, jumatate din cea de mazare, ¼ ceasca Parmezan, 1/3 ceasca de apa si 1+ ½ ceasca de sos alb.
  • Adaugati inca un strat ca primul.
  • Puneti apoi o ultima foaie pentru lasagna, 1/3 ceasca de apa, 1+ ½ ceasca de sos si ½ ceasca de branza elvetiana.
  • Acoperiti cu o folie de aluminiu si lasati la copt timp de 40 de minute.
  • Dupa ce inlaturati folia, presarati un strat egal de pesmet, dupa care mai lasati la cuptor pentru inca cinci-zece minute ca sa se rumeneasca.
  • Presarati verdeturi proaspete.
  • Lasati sa se racoreasca aproximativ zece minute, apoi puteti taia si servi…

Pofta buna!