Home / RETETE / Retete dulciuri / Dulceata / Dulceata parfumata de trandafiri

Dulceata parfumata de trandafiri

Dulceata parfumata de trandafiri preparata in stil traditional are un gust cu totul deosebit, foarte bun si aromat.

Dulceata parfumata de trandafiri

Dulceata parfumata de trandafiri este usor de facut si reprezinta modalitatea perfecta de a va delecta cu un desert senzational.

Ingrediente pentru dulceata parfumata de trandafiri:

  • 1 kg zahar granulat
  • 150 g petale de trandafiri pentru dulceata, curatate de partea alba
  • 1 lingurita sare de lamaie
  • 4 pahare cu apa

Mod de preparare pentru dulceata parfumata de trandafiri:

  • Este necesar sa folositi petale proaspete de trandafiri destinati dulceturilor, deoarece nu orice specie de trandafiri este buna la preparare. Inlaturati partea alba folosind o foarfeca.
  • Peste petalele de trandafir presarati sare de lamaie fin presata, le amestecati cu mana si le strangeti in pumn cu grija, fara sa se rupa, pentru a le stoarce intr-un bol pe care il dati deoparte.
  • Puneti zaharul intr-o cratita, adaugati cele patru pahare de apa si il lasati sa se topeasca, dupa care asezati oala pe aragaz la foc iute.
  • Cand incepe sa clocoteasca, dati deoparte cratita si adaugati petalele desfacute, dar nu si zeama lor, pe care o pastrati in bol.
  • Puneti din nou oala pe foc si lasati sa fiarba pana cand se leaga dulceata.
  • Dupa ce s-a legat dulceata, opriti focul si adaugati zeama de la petale, amestecand bine.
  • Puneti dulceata intr-un castron pe care il lasati sa stea acoperit peste noapte cu un servet umed.
  • In ziua urmatoare, turnati dulceata in borcane…

Pofta buna!