Cum trebuie să te machiezi după 50 de ani

Share

În cadrul acestui articol ne-am gândit să te învățăm cum ar trebui să te machiezi după 50 de ani.

Pentru femeile de peste 50 de ani, machiajul este extreme de important, deoarece le ajută să pară mult mai tinere, să își evidențieze unele trăsături și să le ascundă pe altele care le dezavantajează.

În primul rând, orice femeie trecută de vârsta de 50 de ani trebuie să aibă mare grijă la modul în care își alege fondul de ten. Deoarece de la o anumită vârstă pielea devine mult mai uscată, fondul de ten pe care îl alegi trebuie să fie, neapărat, pentru ten uscat. Acesta îți va hidrata foarte bine tenul și nu îl va face să pară nisipos, așa cum ar face un fond de ten destinat femeilor cu tenul gras.

Ai mare grijă la creionul pe care îl folosești pentru ochi!

Majoritatea femeilor au tendința de a folosi creion negru atât pe pleoapa inferioară, cât și pe cea superioară. Să nu faci, sub nicio formă, această greșeală! Dacă faci asta, ochiul tău va părea mult mai mic, iar asta te va dezavantaja garantat. Optează pentru un creion negru doar pe pleoapa superioară, iar pe cea inferioară folosește unul nude, cât mai natural. Astfel, ochiul tău va fi și conturat și va avea și un efect de mărire.

Conturarea feței

Este obligatoriu ca o femeie ce a trecut de vârsta de 50 de ani să îți contureze perfect fața. Astfel, va reuși să pară mult mai tânără, iar atenția nu va cădea deloc pe acele părți ale feței care o dezavantajează.

Iluminatorul are rolul de a da o strălucire feței, acest lucru fiind mai mult decât necesar, mai ales după vârsta de 50 de ani.

Nu uita de blush!

Blush-ul va da o culoare naturală tenului ce are tendința de a fi destul de palid. Ai mare grijă la culoarea de blush pe care o alegi! Nu opta pentru una roz deschis, deoarece va ieși prea tare în evidență, ci optează pentru culori ce bat spre maro – portocaliu.

Ai mare grijă și la cantitatea de blush pe care o aplici pe pomeți! Aceasta nu trebuie să fie una mare, deoarece efectul trebuie să fie unul cât mai fresh, natural.

Aplicarea rimelului

Să nu uiți, sub nicio formă, de aplicarea rimelului. Acesta are rolul de a contura perfect privirea dând un efect de volum. Se consideră că rimelul este cel mai important într-un machiaj și de aceea ar fi bine să investești într-o mascara de calitate, capabilă să reziste pe gene pe tot parcursul zilei.

Machiajul ochilor

Cu cât înaintezi în vârstă, cu atât ar trebui să fie mai natural machiajul tău. De aceea, uită de culorile aprinse și folosește doar farduri în culori neutre, naturale. Cel mai bine ar fi să îți achiziționezi palete ce au în compoziție culori nude, maro și gri. Bineînțeles că ar trebui să ai în trusa ta de machiaj și alb și negru, acestea ajutându-te să creezi umbre perfecte…


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news