Home HoroscopDictionar de Vise Ce inseamna cand visezi ca iti cade un dinte

Ce inseamna cand visezi ca iti cade un dinte

autor Elena Yvette
3763 vizualizari

Ce inseamna cand visezi ca iti cade un dinte? Visele in care ne cad dintii sunt nu doar infricosatoare si socante, ci lasa si o imagine durabila in mintea noastra. Asadar, cum le putem interpreta?

Asadar, ce inseamna cand visezi ca iti cade un dinte si cum putem interpreta astfel de vise?

O teorie este aceea ca, daca ne cad dintii, visul reflecta o stare de anxietate si de frica in legatura cu imaginea pe care o au ceilalti despre noi insine. Totodata, poate insemna frica de a fi respinsi, impotenta sexuala sau teama de consecintele imbatranirii. In spijinul acestei teorii, vine si cercetarea in urma careia s-a demonstrat ca femeile aflate la menopauza au frecvent vise despre dinti. Ele se simt tot mai neatractive si mai lipsite de feminitate. Dintii sunt un simbol al atractiei lor si a modului in care se prezinta in fata celorlalti.

O alta interpretare a viselor in care iti cad dintii isi gaseste radacina in frica de a nu te simti rusinata sau a nu te face de ras in diferite situatii. Aceste vise scot in evidenta modul exagerat in care se manifesta grijile si anxietatile tale. De cele mai multe ori, aceste preocupari nu au un fundament si ceea ce crezi in mintea ta este mult mai rau decat este, de fapt, in realitate.

In cele ce urmeaza iti prezentam detaliat ce inseamna cand visezi ca iti cade un dinte, in functie de contextele pozitive si negative:

Ce inseamna cand visezi ca iti cade un dinte – semnificatii pozitive

 • Ce inseamna cand visezi ca iti cade un dinte in timp ce mananci: in acest caz, dintele cazut reprezinta un simbol al faptului ca vei oferi si vei primi dragoste si atentie celor din jurul tau.
 • Ce inseamna cand visezi ca iti cade un dinte in urma unei operatii: in curand iti vei acorda timp pentru a te vindeca, a ierta pe cineva, te vei concentra pe viitor si vei vrea sa lasi in urma suferinta.
 • Ce inseamna cand visezi ca iti cade un dinte ciobit: iti doresti sa iti imbogatesti cunostintele, sa intelegi cat mai multe aspecte in legatura cu un anumit subiect, sa afli raspunsuri la intrebari relationate cu teme care te intereseaza in mod deosebit.

Ce inseamna cand visezi ca iti cade un dinte – semnificatii negative

 • Dintii sunt folositi pentru a musca, a mesteca si a sparge, de aceea ei simbolizeaza puterea. Daca iti cad dintii in vis, asta poate insemna pierderea puterii. Poate ca nu te poti exprima sau nu esti capabila sa iti expui punctele de vedere. Simti frustrare ca nu esti luata in considerare sau ai nevoie sa se acorde importanta lucrurilor pe care le spui.
 • Ce inseamna cand visezi ca iti cade un dinte in urma unei lovituri: vei avea un sentiment intens al pierderii, iar aceasta pierdere va fi cu privire la planul financiar.
 • Ce inseamna cand visezi ca iti cade un dinte cariat: un astfel de vis indica faptul ca vei intampina tensiuni mari in legatura cu un proiect.
 • Ce inseamna cand visezi ca iti cade un dinte galben: in viitorul apropiat nu vei comunica prea mult cu cei din jurul tau, nu vei acorda atentie vietii sociale, stima de sine iti va fi foarte scazuta.
 • Ce inseamna cand visezi ca iti cade un dinte in palma: iti vei face planuri, dar dorintele tale nu se vor materializa din cauza faptului ca te vei confrunta cu anumite afectiuni.
 • Ce inseamna cand visezi ca iti cade un dinte si il scuipi: un asemenea vis este un semn de boala, cineva din familie este predispus la a se imbolnavi.
 • Ce inseamna cand visezi ca iti cade un dinte care te-a durut: in perioada urmatoare vei avea o imagine distorsionata despre propria persoana, nu vei avea suficienta incredere in tine, vei simti ca iti pierzi controlul si puterea, nu iti acorzi indeajuns de mult timp pentru a te axa pe ceea ce iti place sa faci si a te relaxa. Prin acest vis ti se recomanda sa adopti un stil de viata mai sanatos.

Ce inseamna cand visezi ca iti cade un dinte, conform psihologilor?

 • In perspectiva lui Freud, extractia unui dinte este relationata cu o pierdere, inlaturarea unui dinte implica faptul ca lucrurile se vor schimba, iar pierderea mai multor dinti are legatura cu represiunea sexuala si, in cazul barbatilor, cu teama de castrare.
 • Jung interpreta acest tip de vis, unul in care cad dintii, dintr-o perspectiva mai ampla, iar analiza este focalizata asupra simbolurilor puterii personale si a abilitatii de reinnoire proprie, in sensul ca pierderea poate reprezenta eliberarea de anumite aspecte vechi.

Ce inseamna cand visezi ca iti cade un dinte, conform mai multor culturi?

 • In interpretarile traditionale, a nu avea dinti in vis era simbol al malnutritiei sau al hranei insuficiente.
 • Sfanta Scriptura interpreteaza un vis in care iti cad dintii drept un semn ca iti pui increderea in parerea oamenilor in ceea ce priveste lucrurile in care crezi si nu in cuvantul lui Dumnezeu.
 • Multe culturi, precum cele hispanice si grecesti, cred ca visele in care pierdem, ni se rup sau ne cad dintii, sunt semne ca un membru al familiei sau un prieten apropiat e foarte bolnav sau pe moarte.
 • Chinezii insa au un proverb care spune ca „daca minti, iti vor cadea dintii”.
 • Alte dictionare de vise spun ca visul in care iti cad dintii simbolizeaza bani, mit bazat pe povestea conform careia daca iti cade un dinte si il pui sub perna, Zana Maseluta iti va aduce bani…

Acum, ca ai descoperit ce inseamna cand visezi ca iti cade un dinte, iti este mult mai usor sa interpretezi ceea ce incearca sa iti transmita subconstientul.

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies