Home RETETERetete de mancareConserve Reteta de Ciuperci Champignon marinate

Reteta de Ciuperci Champignon marinate

autor Elena Yvette
321 vizualizari

Ciupercile Champignon marinate au un gust excelent și pot fi mâncate chiar la o zi după ce au fost pregătite. Prepararea în sine nu durează mai mult de 15 minute.

Ciuperci champignon marinate

Ciupercile Champignon marinate se consumă în special alături de fripturile din carne de pasăre și de mâncărurile pe bază de pește alb, dar pot însoți cu succes și preparatele din paste. Le puteți mânca și împreună cu pâinea prăjită.

Ingrediente pentru reteta de ciuperci Champignon marinate:

  • între 500 g și 1 kg de ciuperci Champignon albe sau brune, proaspete
  • 1 ceapă medie
  • zeama de la o lămâie proaspătă
  • piper măcinat
  • sare de masă
  • ulei
  • pătrunjel verde sau mărar, la alegere
  • alte plante aromatice, în funcție de preferință: oregano, cimbru uscat, tarhon, maghiran
  • opțional: 2 căței de usturoi

Mod de preparare pentru ciuperci Champignon marinate:

  • Curățați bine ciupercile de impurități, fără a le uda.
  • Tocați mărunt ceapa; zdrobiți cățeii de usturoi (dacă folosiți).
  • Dacă ciupercile sunt mari, trebuie tăiate în felii subțiri, dar dacă sunt mici, le lăsați întregi.
  • Puneți trei linguri de ulei într-o tigaie și o încingeți, apoi adăugați ciupercile și le rumeniți la foc mare. Nu puneți prea multe ciuperci deodată în tigaie, deoarece își lasă multă apă; trebuie să puneți doar câteva, în mai multe etape, ca să se rumenească păstrându-și proprietățile și aroma naturală.
  • Peste ciuperci, presărați piper măcinat și sare de masă.
  • Agitați tigaia (metoda stir-fry) și folosiți o paletă din lemn pentru a amesteca.
  • După ce s-au rumenit ciupercile, adăugați ceapa și usturoiul.
  • Adăugați zeama de lămâie și încă trei-patru linguri de ulei, apoi amestecați din nou și lăsați pe foc timp de două-trei minute.
  • Adăugați pătrunjelul verde sau mărar…
  • Puneți tot amestecul cu ciuperci într-un bol și lăsați la marinat timp de 24 de ore.
  • Înainte de a servi ciupercile marinate, presărați pe ele plante aromatice tocate mărunt, după preferință: oregano, cimbru uscat, tarhon, maghiran.

Poftă bună!.

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies