Ridichi murate si condimentate

https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/08/Ridichi-murate-si-condimentate.jpg

Ridichile murate si condimentate au un gust deosebit, se pregatesc usor si se pot consuma la scurt timp dupa ce au fost conservate.
Ridichi murate si condimentate

Ridichile murate si condimentate ofera un gust picant mancarurilor cu care sunt asociate, de exemplu: salate, sandvisuri, burgeri, tacos si diferite alte preparate. Va prezentam cum puteti pregati o cantitate pentru un borcan de 470 ml.

Ingrediente pentru ridichi murate si condimentate:

  • 1 mana de ridhichi
  • ¾ cana otet de vin alb SAU otet de mere
  • ¾ cana de apa
  • 3 lingurite de miere sau sirop de artar
  • 2 lingurite de sare
  • ½ lingurita seminte de mustar
  • optional:intre ½ lingura si 1 lingura de fulgi de ardei rosii, in functie de cat de picant vreti sa iasa; daca nu doriti picant, puteti omite acest ingredient
  • optional, dupa preferinta: usturoi, piper, seminte de coriandru, seminte de chimen dulce

Mod de preparare pentru ridichi murate si condimentate:

  • Curatati fiecare ridiche de codite, apoi feliati sub forma de rondele foarte subtiri.
  • Puneti feliile de ridichi intr-un borcan de 470 ml si acoperiti-le cu fulgi de ardei rosii si seminte de mustar.
  • Preparati saramura: intr-o cratita mica, amestecati otetul, apa, mierea (sau siropul de artar) si sarea, apoi le dati in clocot si amestecati ocazional.
  • Turnati saramura fierbinte in borcan, pana acopera ridichiile.
  • Lasati amestecul la temperatura camerei, sa se raceasca…
  • Puteti sa serviti imediat ridichiile murate sau le depozitati la frigider pentru a le consuma mai tarziu sau in decursul a cateva saptamani conform celor specificate de ballmasonjars.com. Se recomanda sa le consumati in primele cinci zile, deoarece atunci se afla in cel mai bun stadiu.

Pofta buna!

Citește și: Păstăi de fasole galbenă conservate

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Arseni Dana

Dana Arseni este redactor la yve.ro de peste 10 ani. A absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și deține un master în Jurnalism la University of Glasgow. Cu o pregătire academică solidă și o pasiune profundă pentru informare, Dana este specializată în categoriile știri, modă și frumusețe. Prin articolele sale, aduce cititorilor noutăți din lumea fashion-ului, sfaturi de frumusețe și analize ale celor mai recente evenimente, toate într-un stil captivant și bine documentat. Dana se remarcă prin profesionalism și o atenție deosebită la detalii, contribuind activ la diversitatea și calitatea conținutului de pe yve.ro. Experiența sa de peste un deceniu în jurnalism și implicarea constantă în actualizarea cunoștințelor îi permit să ofere cititorilor articole de calitate, susținute de surse de încredere și perspective relevante. Pe lângă expertiza în știri și tendințele din modă și frumusețe, Dana este pasionată de gătit și creează rețete culinare care îmbină tradiția cu inovația. În toate rețetele sale, respectă principiile unui stil de viață sănătos, alegând ingrediente nutritive și metode de gătit echilibrate. Fiecare preparat este conceput cu atenție, astfel încât să fie nu doar delicios, ci și benefic pentru sănătate. Această abordare face ca articolele și rețetele Danei să fie apreciate de cititorii yve.ro, care au încredere în recomandările sale și găsesc inspirație în propunerile ei gastronomice.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *