Home RETETERetete de mancareConserve Ridichi murate si condimentate

Ridichi murate si condimentate

autor Elena Yvette
327 vizualizari

Ridichile murate si condimentate au un gust deosebit, se pregatesc usor si se pot consuma la scurt timp dupa ce au fost conservate.
Ridichi murate si condimentate

Ridichile murate si condimentate ofera un gust picant mancarurilor cu care sunt asociate, de exemplu: salate, sandvisuri, burgeri, tacos si diferite alte preparate. Va prezentam cum puteti pregati o cantitate pentru un borcan de 470 ml.

Ingrediente pentru ridichi murate si condimentate:

  • 1 mana de ridhichi
  • ¾ cana otet de vin alb SAU otet de mere
  • ¾ cana de apa
  • 3 lingurite de miere sau sirop de artar
  • 2 lingurite de sare
  • ½ lingurita seminte de mustar
  • optional:intre ½ lingura si 1 lingura de fulgi de ardei rosii, in functie de cat de picant vreti sa iasa; daca nu doriti picant, puteti omite acest ingredient
  • optional, dupa preferinta: usturoi, piper, seminte de coriandru, seminte de chimen dulce

Mod de preparare pentru ridichi murate si condimentate:

  • Curatati fiecare ridiche de codite, apoi feliati sub forma de rondele foarte subtiri.
  • Puneti feliile de ridichi intr-un borcan de 470 ml si acoperiti-le cu fulgi de ardei rosii si seminte de mustar.
  • Preparati saramura: intr-o cratita mica, amestecati otetul, apa, mierea (sau siropul de artar) si sarea, apoi le dati in clocot si amestecati ocazional.
  • Turnati saramura fierbinte in borcan, pana acopera ridichiile.
  • Lasati amestecul la temperatura camerei, sa se raceasca…
  • Puteti sa serviti imediat ridichiile murate sau le depozitati la frigider pentru a le consuma mai tarziu sau in decursul a cateva saptamani. Se recomanda sa le consumati in primele cinci zile, deoarece atunci se afla in cel mai bun stadiu.

Pofta buna!

loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies