Legume murate în stil vietnamez

Share

Legumele murate în stil vietnamez sunt asortate și reprezintă un adevărat deliciu pentru cei care adoră preparatele conservate de sezon.

Legume murate în stil vietnamez

Legumele murate în stil vietnamez se consumă cu majoritatea mâncărurilor, oricând doriți să adăugați un plus de savoare acestora. Le puteți pune și în sandvișuri, salate sau alte specialități vietnameze. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru două borcane a câte 470 ml.

Ingrediente pentru legume murate în stil vietnamez:

  • 450 g morcovi, curățați și tăiați fideluță
  • 450 g ridichie albă daikon, curățată și tăiată fideluță
  • 4 ardei jalapeño feliați
  • 2 lingurițe + ½ cană de zahăr
  • 1 lingură de sare grunjoasă
  • 1 1/2 cănă de apă caldă
  • 1 1/2 cană de oțet de vin alb

Mod de preparare pentru legume murate în stil vietnamez:

  • Într-un bol mare, amestecați morcovii, ridichea și ardeii jalapeño, cu două lingurițe de zahăr și sarea grunjoasă. Amestecați timp de trei minute, până când morcovii și ridichea încep sa se înmoaie. După aceea, clătiți legumele cu apă rece și apoi le scurgeți bine. Într-un bol mare, amestecați apa caldă cu oțetul și ½ cană de zahăr, până când acesta se dizolvă complet.
  • Așezați legumele în borcane și turnați amestecul de oțet cu zahăr, să depășească nivelul legumelor…
  • Depozitați borcanele în frigider și lăsați-le la marinat pentru 24 de ore înainte de consum. După ce ați deschis borcanul, puteți consuma legumele murate în decursul a patru săptămâni.

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news