Paste cu legume

https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/04/Paste-cu-legume.jpg

Pastele cu legume reprezintă o rețetă ușoară și rapidă, inspirată din bucătăria asiatică.

Paste cu legume

Pastele cu legume sunt o alegere inspirată atunci când aveți poftă de o mâncare condimentată, care este ușor de făcut. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru, până la șase porții , după informațiile furnizate de sipandfeast.com.
Ingrediente pentru paste cu legume:

  • 230 g paste Soba sau Udon
  • o ceapă mare
  • 4 căni de varză verde, tăiată sub formă de fâșii subțiri
  • un ardei gras roșu, potrivit de mare
  • un ardei iute sau fulgi de ardei iute (după gust)
  • 2 căței de usturoi zdrobiți
  • 2 căni de boabe de porumb din conservă
  • o linguriță ulei de măsline
  • ¼ cană de apă sau vin alb, sec
  • sos de soia cu conținut scăzut de sodiu sau sos Tamari (după gust)

Opțional:

  • 2 linguri de ulei de susan
  • ¼ cană de coriandru verde, tocat (sau mai mult, după gust)

Mod de preparare pentru paste cu legume:

  • Tăiați ceapa sub formă de cubulețe sau rondele subțiri; tăiați varza în fâșii subțiri, ardeiul cubulețe, înlăturați semințele din ardeiul iute și tocați-l mărunt și zdrobiți cățeii de usturoi.
  • Fierbeți pastele al dente, apoi scurgeți apa.
  • Încingeți uleiul într-o tigaie wok și adăugați ceapa, apoi o sotați la foc mediu spre ridicat, până devine translucidă; adăugați varza, usturoiul și apa (sau vinul), acoperiți tigaia cu un capac, pentru circa cinci minute, până când varza se înmoaie ușor.
  • Adăugați porumbul, ardeiul gras, ardeiul iute (sau fulgii de ardei) și gătiți-i prin metoda stir-fry la foc mediu spre ridicat, timp de circa cinci, până la opt minute, până când devin ușor crocanți.
  • Într-un bol, adăugați pastele fierte, amestecurile cu varză și ardei, o linguriță de ulei de măsline și sos de soia sau sos Tamari, după gust, apoi amestecați bine totul.Opțional, puteți adăuga și ulei de susan și cimbru verde, apoi amestecați din nou.Dacă este necesar, mai puteți adăuga și puțină apă.
  • Serviți imediat…

Poftă bună!

Citește și: Paste cu pesmet și mirodenii

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Arseni Dana

Dana Arseni este redactor la yve.ro de peste 10 ani. A absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și deține un master în Jurnalism la University of Glasgow. Cu o pregătire academică solidă și o pasiune profundă pentru informare, Dana este specializată în categoriile știri, modă și frumusețe. Prin articolele sale, aduce cititorilor noutăți din lumea fashion-ului, sfaturi de frumusețe și analize ale celor mai recente evenimente, toate într-un stil captivant și bine documentat. Dana se remarcă prin profesionalism și o atenție deosebită la detalii, contribuind activ la diversitatea și calitatea conținutului de pe yve.ro. Experiența sa de peste un deceniu în jurnalism și implicarea constantă în actualizarea cunoștințelor îi permit să ofere cititorilor articole de calitate, susținute de surse de încredere și perspective relevante. Pe lângă expertiza în știri și tendințele din modă și frumusețe, Dana este pasionată de gătit și creează rețete culinare care îmbină tradiția cu inovația. În toate rețetele sale, respectă principiile unui stil de viață sănătos, alegând ingrediente nutritive și metode de gătit echilibrate. Fiecare preparat este conceput cu atenție, astfel încât să fie nu doar delicios, ci și benefic pentru sănătate. Această abordare face ca articolele și rețetele Danei să fie apreciate de cititorii yve.ro, care au încredere în recomandările sale și găsesc inspirație în propunerile ei gastronomice.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *