Home RETETERetete de mancarePaste Paste cu șuncă presată și mazăre

Paste cu șuncă presată și mazăre

autor Arseni Dana
Data publicării: Data actualizării: 1,5K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/03/Paste-cu-șuncă-presată-și-mazăre.jpg

Pastele cu șuncă presată și mazăre reprezintă o rețetă culinară bogată în arome, ideală meselor în familie sau cu prietenii.

Paste cu șuncă presată și mazăre

Pastele cu șuncă presată și mazăre este gata în 20 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.

Ingrediente pentru paste cu șuncă presată și mazăre:

  • 325 g paste
  • 120 g șuncă presată, mărunțită
  • 275 g mazăre congelată
  • 175 g smântână
  • 40 g Parmezan ras, plus încă puțin pentru decor
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi, tocat mărunt
  • 8 fire de ceapă verde, tocate mărunt
  • coaja rasă și sucul de la o lămâie
  • piper
  • opțional: fulgi de ardei iute

Mod de preparare pentru paste cu șuncă presată și mazăre:

  • Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  • Descongelați mazărea.
  • Încingeți uleiul într-o tigaie, la temperatură scăzută, spre medie.
  • Adăugați usturoiul, ceapa și opțional, fulgi de ardei iute; lăsați pe foc pentru un minut, apoi adăugați mazărea și șunca presată și mărunțită, le amestecați, după care le mai lăsați pe foc pentru încă trei minute.
  • Între timp, amestecați într-un bol smântâna, Parmezanul ras, sucul de lămâie și o mare parte din coaja rasă de lămâie.
  • Scurgeți pastele și le puneți înapoi în vas, dar nu și pe foc. Adăugați smântâna și amestecul de mazăre și șuncă presată; amestecați bine.
  • Transferați amestecul pe farfurii și presărați deasupra restul de Parmezan ras și coaja de lămâie.
  • Asezonați cu piper măcinat și serviți cald…

Poftă bună!

Abonează-te pe:Yve.ro news