Pastele cu șuncă presată și mazăre reprezintă o rețetă culinară bogată în arome, ideală meselor în familie sau cu prietenii.
Pastele cu șuncă presată și mazăre este gata în 20 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.
Ingrediente pentru paste cu șuncă presată și mazăre:
- 325 g paste
- 120 g șuncă presată, mărunțită
- 275 g mazăre congelată
- 175 g smântână
- 40 g Parmezan ras, plus încă puțin pentru decor
- 1 linguriță ulei de măsline
- 1 cățel de usturoi, tocat mărunt
- 8 fire de ceapă verde, tocate mărunt
- coaja rasă și sucul de la o lămâie
- piper
- opțional: fulgi de ardei iute
Mod de preparare pentru paste cu șuncă presată și mazăre:
- Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Descongelați mazărea.
- Încingeți uleiul într-o tigaie, la temperatură scăzută, spre medie.
- Adăugați usturoiul, ceapa și opțional, fulgi de ardei iute; lăsați pe foc pentru un minut, apoi adăugați mazărea și șunca presată și mărunțită, le amestecați, după care le mai lăsați pe foc pentru încă trei minute.
- Între timp, amestecați într-un bol smântâna, Parmezanul ras, sucul de lămâie și o mare parte din coaja rasă de lămâie.
- Scurgeți pastele și le puneți înapoi în vas, dar nu și pe foc. Adăugați smântâna și amestecul de mazăre și șuncă presată; amestecați bine.
- Transferați amestecul pe farfurii și presărați deasupra restul de Parmezan ras și coaja de lămâie.
- Asezonați cu piper măcinat și serviți cald…
Poftă bună!